Home

VESTI

“BuÄ‘av lebac” i mlade nade na Trenchtown-u

No Comments Latest

Trenchtown festival

Trenchtown će ove godine predstaviti i nekoliko novih originalnih bendova, pa će tako na Glavnoj bini 1. maja nastupiti sastavi Petrol i S.A.R.S, dok će 2. maja svirati Sajsi i Pionir 10.

Petrol je u oktobru mesecu prošle godine objavio u okviru edicije Nova srpska scena (Digimedia, Odličan hrčak) odličan debi album – Nezgodno vreme opasni dani. U pitanju je trio (bubnjevi, gitara i klavijature) koji je zasigurno jedan od najboljih mladih bendova uživo.

Pesma BuÄ‘av lebac grupe S.A.R.S. jedan je od najpoznatijih ring tonova za mobilne telefone iz prošle godine. Po izboru publike koja je glasala u okviru web magazina Popboks, osvojili su nagradu za Najbolji novi bend, kao i nagradu za Najbolju domaću pesmu (naravno – BuÄ‘av lebac) u 2008. godini. Nedavno su objavili prvi istoimeni album za izdavačku kuću PGP RTS. 

Sajsi je crossover sastav koji na veoma originalan način kombinuje stihove Ivane Rašić aka MC Sajsi i opake rokenrol rifove. Pre mesec dana su objavili debi album Misi nači naaš (Power Music), tako da će njihov nastup na Trenchtown festivalu biti ujedno i koncetna promocija ovog izdanja. 

Trenchtown festival

 

Pionir 10 je grupa koja je predstavljala inicijalnu kapislu za čuvenu kompilaciju neafirmisanih bendova Jutro će promeniti sve (2006, PGP RTS). Vlasnici su nekoliko gotovo savršenih melanholičnih pop-rock komada, uključujući i verovatno jednu od najlepših domaćih pesama u poslednji 10, 15 godina – Da da da. TakoÄ‘e su nedavno objavili istoimeni debi album (Creative Commons licenca). 

Ovogodišnji regionalni muzički festival Trenchtown održaće se od 30. aprila do 2. maja u Etno kampu (Horgoška šuma) samo 2 km od centra grada Palića i 1,5 km od maÄ‘arske granice.

Karte za deveti Trenchtown festival mogu se naći u pretprodaji od 20. marta. Cena dnevne ulaznice iznosi 580, a komplet košta 1450 dinara.  

Ulaznice mogu da se kupe na svim prodajnim mestima Eventim-a širom Srbije (kao i preko njihovog sajta–www.eventim-yu.com), u Bilet servisu i IPS-ovim prodavnicama u Beogradu i Novom Sadu.

U okviru festivalskog prostora, koji je kompletno ograÄ‘en, nalazi se kamp kapaciteta 600 mesta (jedno mesto = 1 šator) i parking koji sadrži 600 mesta za posetioce i 100 za goste i medije.  

Zbog velikog interesovanja od ove godine uveli smo sistem rezervacije kamp mesta. Mesto u kampu je i dalje potpuno besplatno, ali će moći da ga rezervišu samo posetioci koji kupe komplet karata preko Eventima. Nakon toga je potrebno još samo da se popuni kratak online formular na sajtu festivala – www.trenchtown.org. Kao i prošle godine, uz besplatno kamp mesto dobijate i parking mesto.

Festival i ove godine organizuje FOKUS Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo iz Subotice.

Posetite našu oficijelnu internet prezentaciju – www.trenchtown.org