Home

VESTI

Boni Prins Bili u SKC-u

No Comments Latest

Boni Prins Bili (Bonie Prince Billy), odnosno Vil Oldam (Will Oldham), poznat i po projektima "Palace" (Brothers, Music, Songs), nastupiće 20. juna u beogradskom SKC-u.

Boni Prins Bili po sopstvenoj želji dolazi na turneju po Balkanu u okviru koje će posetiti Zagreb, Beograd i Skoplje, navodi se na sajtu Pop depresija.

Njegova izdanja poput "I See A Darkness", "Viva Last Blues", "There Is No-One What Will Take Care of You"…, dobila su izuzetno visoke ocene kritičara, a muziku koju stvara Boni Prins Bili teško je definisati jednom rečju i jednim žanrom – ona je u svojoj srži najbliža tradicionalnoj američkoj muzici (kantriju, bluzu i folku), na način kao što je to muzika koju već nekoliko decenija stvaraju Bob Dilan ili Nil Jang.

Boni Prins Bili poznat je i po specifičnom načinu snimanja albuma, sviranja uživo i izbora saradnika. Svi njegovi albumi snimaju se uživo, a svako ko učestvuje ima slobodu improvizacije i svaki sešn je jedan i jedinstven.

Tokom poslednje dve godine objavio je studijski album "The Letting Go" kao Boni Prins Bili, "Superwolf" u saradnji s gitaristom Metom Svinijem, kao i "The Brave and the Bold" album obrada sa čikaškim post-rok pionirima "Tortoise", kompilaciju raritetnih snimaka "Little Lost Blues," album "uživo" "Wilding In The West," kolekciju demo snimaka "Wai Notes" sa Don Mekarti, EP sa obradama "Ask Forgiveness", a u maju će se pojaviti i novi studijski album "Lie Down In The Light".

Bonijevu pesmu "I See A Darkness" obradio je besmrtni Džoni Keš na albumu "American Recordings III: Solitary Man" (2000).

Boni Prins Bili zapažen je i kao glumac u eksperimentalnim/nezavisnim filmovima, od kojih su najpoznatiji naslovi "Matewan", "Junebug", "Old Joy" i "The Guatemalan Handshake".

Boni Prins Bili s pratećim bendom u beogradskom SKC-u nastupa u petak 20. juna.