Home

VESTI

Bjork zbog Kosova ne dolazi na EXIT?

No Comments Latest

Ekscentričnu islandsku zvezdu Bjork nećemo gledati ove godine na EXIT-u, zato što je, kako sama kaže, njen nastup otkazan zbog podržavanja nezavisnosti Kosova.

Iako organizatori festivala, koji će se održati od 10. do 13. jula na tvrđavi u Petrovaradinu, nikada nisu zvanično uvrstili pevačicu u line up glavne bine, njen nastup bio je gotovo izvestan.

Međutim, predstavnik EXIT tima Rajko Božić rekao je medijima da nastup nije bio ni planiran za ovu godinu – "nismo je najavili, pa ne možemo ni da otkažemo".

Selektor Main stejdža Dragan Ambrozić dodao je da nema informaciju o otkazivanju nastupa, ali da se to ne bi dogodilo zbog stavova o Kosovu. Ambrozić je za "24 sata" izjavio da apsolutno tvrdi da je takva informacija neistinita.

Za sada, na Main stejdžu nastupiće Nightwish, Pol Veler i Sex Pistols, a pored Bjork, "šuškalo" se i o nastupima Foo Fighters i drugih.

Da podsetimo, Bjork je prošle nedelje, nastupajući u Tokiju, skandirala "Nezavisno Kosovo", tokom svoje pesme "Declare independence", posvećene Farskim ostrvima.

"Mora da je neko iz Srbije to čuo, i odmah javio svojima kod kuće. Nastup u Novom Sadu je zatim otkazan" rekla je Bjork islandskim medijima.

Kako piše časopis "NME" u svom internet izdanju, "organizatori ipak tvrde da je nastup otkazan zbog bezbednosnih razloga". Da li je jak politički stav, posredno ili neposredno, naterao Bjork da zaobiđe Srbiju, uskoro će se znati za sigurno.

 

Izvor MONDO