Home

VESTI

Birn i Ino ponovo sarađuju

No Comments Latest

Dejvid Birn i Brajan Ino objaviće prvi zajednički album 27 godina nakon njihove prethodne saradnje.

 

Album pod nazivom „Everything That Happens Will Happen Today“, kako prenosi list „Guardian“ biće objavljen 18. avgusta i dostupan na Inovom i Birnovom novom sajtu.

Album sadrži 11. numera, tekstove je napisao bivši frontmen sastava „Talkin Heads“ Birn, dok je Ino autor muzike.

Kako se navodi u saopštenju, Birnu je kao inspiracija za tekstove poslužio roman Dejva „What Is the What“, dok je Ino rekao da je ovaj put, što se muzike tiče istraživao gospel.

 

 

„Za mene je gospel muzika predaje, i predavanja, ne interesuje me toliko deo koji se odnosi na obožavanje. Ova ideja se već nalazi u mojoj muzici: pretpostavljam da je to razlog zbog kojeg koristim modalitete i akorde koje je lako pratiti i slagati harmonije sa njima. Želim da muzika bude privlačna ljudima, želim da svako naÄ‘e mesta u mojoj muzici“.

„Mislim da je Dejvid dobro reagovao na ovu vrstu osećajnosti i veštine“, zaključuje Ino.

Za Birna najveći izazov u ovom stilu „elektronskog gospela“ bio je da napiše pesme koje su „jednostavne, ali nikako otrcane, svedene ali pune osećanja".

Kao najavu za ovaj albuma duo će 4. avgusta postaviti kao besplatan „daunload“ numeru „Strange Overtones“. Dve nedelje kasnije fanovi će moći da naruče i regularno i deluks izdanje CD-a, kao i da besplatno preslušavaju album na njihovom sajtu.

Dejvid Birn kreće na jesen na turneju tokom koje će predstaviti deo materijala sa albuma „Everything That Happens“, pesme sa njihovog prethodnog izdanja „My Life in the Bush of Ghosts“ iz 1981, kao i pesme grupe „Talking Heads“ koje je svojevremeno producirao Ino.

„Ovi koncerti pokušaće da povuku liniju koja povezuje ovaj novi materijal sa onim što smo radili pre 30 godina“, rekao j Birn.

 

 

 

Izvor

Kultura B92.net