Home

VESTI

Bili smo na…Apofis – Someone Else Live!

No Comments Latest

 Da li je andergraund elektronski zvuk moguće dopuniti i produbiti vizuelnim efektima, performansom i glumom? Da li je moguće žurkom ispričati priču ili preneti poruku, i time stvarno uključiti posetioca u sam dogaÄ‘aj?

 

 Odgovore na ova pitanja pokusao je dao nemački producent američkog porekla – Someone Else

 

Apofis je reč iz egipatske mitologije,  a nama predstavlja rupu u vremenu i prostoru, ali i prolaz ka drugom svetu iz koga na našu stranu realnosti prelaze nestvarni prizori i uvrnuti likovi i zvuci.

 

Someone Else je umetničko ime Sean O'Neal-a, ekstravagantnog umetnika, koji nam stiže iz Filadelfije. Zahvaljujući muzičkom uticaju svog dede i oca, Sean, taj zanimljivi mladić elektro-clash izgleda, već sredinom devedesetih svoje vizije pretače u tonove i izdaje za nekoliko label-ova (darla, morr music, instinct, endorphin, carrot top, i njegov sopstveni fuzzy box imprint). Krajem prošlog veka, Plastikman, The Orb, Matthew Herbert uvlače Sean-a u minimal-techno scenu, kojoj do danas ostaje dosledan.

 

Slike mozete pogledati u nasoj Galeriji !!!

 

 Danas, Someone Else radi kao novinar u filadelfijskim dnevnim novinama, bavi se produkcijom, radi kao DJ i live act performer u najpoznatijim svetskim klubovima (Fabric u Londonu, Yellow u Tokiju, Rex u Parizu, Panorama Bar u Berlinu), suvlasnik je i ko-urednik label-a Foundsound i organizator žurki u Filadelfiji i New York-u (Magda, Matthew Dear, Dinky…)

Pored njega, AlterDJs (DJ ArhiteK, DJ Orange, DJ Gregor)  ekipa popunili su prostor svojim već poznatim underground zvukom, dok će se za vizuelan momenat pobrinuti ekipa performera, žonglera i VJa i time Vas uvući u centar žurke / bajke Apofis 1