Home

VESTI

Big Bad na splavu Plastic Flow

No Comments Latest

 U četvrtak, 5. juna, na splavu Plastik Flou nastupiće britanski producent i di džej Big Bad.

Iza imena Big Bad nalazi se muzički producent i di džej, Robin Orajli.

Od svog prvog izdanja 1994. godine do danas, izdao je preko 100 pesama, uključujući 4 albuma: ”Infinity & Infinity” (1999), dupli album “Late Night Blues” (2001), “Producer” (2002) za izdavačku kuću “Good looking records” i “Fear of flying”, takođe i dupli album za izdavačku kuću "Soundtrax".

Njegova muzika inspirisana je sa preko 25 godina slušanja džeza, fanka, soula i regea.

Kada je prvi put čuo izlomljen ritam džangl zvuka, odlučio je da krene sa produkcijom. Nakon završetka svojih prvih pesama, odneo ih je u legendarni klub “Speed”, i dao ih legendarnom dram end bejs di džeju Fabiju. Rezultat je bio 3 godine dug ugovor sa sa kućom “Creative Sourcom”, i izdavanje pregršt singlova.

Sledeća stanica u karijeri bila je izdavačka kuća El Ti Džej Bukema “Good Looking”, gde je proveo 5 godina producirajući veliki broj dram end bejs, kao i dauntempo pesama.

Nakon oproštaja sa ovom izdavačkom kućom, morao je da pauzira 2 godine zbog ugovornih problema. Taj period proveo je u studiju, vredno praveći pesme spremne za objavljivanje u pravo vreme. Tada je upoznao di džej Elementa i sa njim osnovao 2 izdavačke kuće: “Soundtrax” i “Super8sounds”. Usledio je album “Fear of flying” zanimljiv po tome što je Big Bad proveo dosta vremena na Belizeu, gde je sarađivao sa lokalnim muzičarima i vokalistima, što tom albumu daje posebnu raznolikost.

Posle objavljenog albuma “Various artists – Soundtrax4life – Vol.1” di džej Element napušta obe kuće, i one ostaju u rukama Big Bada. Vremenom, “Soundtrax” je izrastao u respektabilnu etiketu sa 23 singla i 3 albuma, kao i velikim broj dabova koji čekaju da budu objavljeni.

Danas Big Bud ima svoju emisiju “Soundtrax4life” na Internet radiju “Bassdrive”, i putuje svetom šireći prepoznatiljive vibracije i prezentujući muziku u kojoj je skoro deceniju i po.

Domaća podrška Big Badu biće di džejevi Blic, Sajd Uan, Necone I Rahmani.