Home

VESTI

Becksperience festival

No Comments Latest

Serija velikih muzičkih dogadjaja u Beogradu se nastavlja! U novembru u prestonicu Srbije stižu tri velika muzička imena – Public Enemy, Farel Vilijams i Audio Bullys!

Hiphop magovi nastupiće 28. novembra na jednodnevnom Becksperience festivalu u Hali 12 Beogradskog sajma.

Verovatno najznačajni rap sastav u muzičkoj istoriji Public Enemy po drugi put stiže u Srbiju, prvi put nastupali u Hali sportova 2003. godine, kao i američki muzičar i producent Farel Vilijams koji je letos kao deo tria NERD nastupio na EXIT festivalu.

ÄŒak D, Flavor Flav, Profesor Grif i DJ Lord na se i na žurci 28. novembra "boriti protiv sistema" – njihova pesma "Fight the power" smatra se najboljom hiphop pesmom svih vremena.

 

Uvek angažovani tekstovi "neprijatelja" doveli su do toga da magazin "Rollingstone" članove benda 2004. godine upiše u "knjigu besmrtnih".
 
Farel Vilijams američki producent, reper i tekstopisac, sa ÄŒedom Hjugom čini hiphop duo The Neptunes, a na ovogodišnjem EXIT festivalu nastupio je pod "zastavom" fank rok benda NERD.

Prvi singl izdao "Frontin" izdao je 2003. Godine, a album "In my mind" 2006.

Za kraj malo hiphop pank haus muzike! Britanci poznatiji kao Audio Bullys će pored dobro poznate "Shot you down", pred beogradskom publikom otpevati i pesme sa njihovog poslednjeg albuma "Sunday night fever".