Home

VESTI

Balkan Beat ’09.

No Comments Latest

Balkan Beat '09.

Globalna muzička industrija suočena je sa velikim promenana i još većim izazovima u 2009. godini s obzirom na postojeću najezdu deljenja informacija i piraterije. Samo prošle nedelje sudskom odlukom u Pirate Bay slučaju u Švedskoj dve osobe su završile iza rešetaka zbog toga što su dozvolile razmenu piratskog sadržaja preko svog sajta. I dok je muzika preko iPoda, kompjutera i mobilnih telefona popularnija nego ikada u celom svetu, muzička industrija se muči da definiše kako će izgledati i na koji način će u buduće nuditi muziku.

Imajući ovo na umu, druga BalkanBeat konferencija posvećena muzičkoj industriji koji se održava ovog vikenda čini se bitnijom nego ikada. DogaÄ‘aj koji okuplja sadašnje i buduće profesionalce iz muzičke struke iz svih delova Jugoistočne Evrope stručno sagledava sva pitanja vezana za muzičku industriju i okuplja raznorodne stručnjake kako bi iste razmotrili i pokušali da razreše trenutni haos.

Prva manifestacija koja je održana u decembru privukla je preko 100 prijava za učešÄ‡e, a ova druga može se pohvaliti većim internacionalnim prisustvom i još jačim programom diskusija, predavanja i panela sa nekolicinom istaknutih govornika iz meÄ‘unarodnog sveta muzike koji sada po prvi put dolaze u Beograd.

Balkan Beat '09.
 
Ovaj događaj je posebno organizovan tako da razmatra relevantna pitanja od posebne važnosti za ovaj region i, na osnovu toga, njegovi organizatori su odabrali sledeće govornike i teme:

John Dyer, direktor Domino Recordsa, jedne od svetskih vodećih nezavisnih kuća koja zastupa Franza Ferdinanda, Arctic Monkeys i mnoge druge, govoriće na temu online marketinga i pronalaženja puta u lavirintu internet mogućnosti.

Peter Thompson, director PIAS-a, vodećeg muzičkog distributera u Evropi, govoriće na temu budućnosti CDa i fizičkog proizvoda kao i o načinima prelagođavanja poslovanja digitalnom svetu.

Keith Howison iz GetInvolved managementa – čiji su klijenti, izmeÄ‘u ostalih, i zvezde Supernatural festivala i Dub Pistols – održaće kratak kurs iz menadžmenta zajedno sa Milošem Ivanovićem, menadžerom Marcela i drugima. Keith će takoÄ‘e govoriti o sponzorstvu kroz prizmu svog rada sa Bestivalom, jednim od najpopularnijih britanskih festivala, i sa GetInBed, specifičnom kompanijom koja se bavi korporativnim sponzorstvom.

Stephane Wlodarczyk (Music Export France) i Dragan Ambrozić jesu neki od učesnika panela čija su tema Music Export centri širom Evrope i uopšte ideja “izvoza” lokalne muzike na veća tržišta.

TakoÄ‘e je potvrÄ‘eno učešÄ‡e govornika i predavača iz Poljske, Turske, MaÄ‘arske, Bugarske, Makedonije, Slovenije, Hrvatske i Bosne.

Konferencija je i dalje otvorena za prijavljivanje i, zahvaljujući nesebičnoj podršci Britanskog saveta i Ministarstva kulture, ulaz je slobodan. Kompletan program sa satnicom, kao i jednostavan registracioni formular možete pronaći na www.balkanbeat.org.

 

Dobrodošli!

 

 

Creative Collaboration je regionalni projekat British Council-a koji okuplja umetnike, producente i kreativne preduzetnike oko umetničkih projekata koji povezuju ljude iz zemalja Jugoistočne Evrope i Velike Britanije.

Creative Collaboration pokušava da obogati kulturni život Evrope i zemalja u njenom okruženju, kao i da stvori mreže koje će omogućiti dijalog i debatu širom umetničkih zajednica Jugoistočne Evrope i Velike Britanije. Creative Collaboration pomaže meÄ‘usobno razumevanje, razvijanje veština, poverenja i poštovanja koje prevazilazi granice.

 

 

 

BalkanBeat konferencija posvećena muzičkoj industriji

Evropski centar za kulturu i debatu – Grad, Braće Krsmanović 4
petak i subota, 24. i 25. april, 2009. god.