Home

VESTI

Axwell sprema prvi album za Deconstruction

No Comments Latest

Axwell sprema prvi album za DeconstructionTokom muzičke konferencije IMS na Ibizi, osim klasičnih izlaganja, potpisani su i neki zanimljivi ugovori. Tako je ponovno oživljen mit etikete Deconstruction.

 

Čelni ljudi legendarne etikete, bivše Mančesterske Haciende, grupa izdavača M-People potpisali su ugovor sa Calvin Harrisom, trenutno aktuelnim irskim producentom, pevačem, live-actom i DJ-em koji je postao glavni aranžer iste.

Ovo će biti jedno odlično iskustvo za Calvina, ali i za etiketu sigurno nov i uzbudljiv početak nakon oživljavanja. 

 

Harrisu su tako dali "carte blache" da osmisli kako od Deconstructiona napraviti top etiketu. Prošlih godina oni koji su zastupali ovaj label ulagali su hiljade funti u remixe DJa za koje niko nije čuo, koji nikad nisu bili na Beatportu ili drugim download site-ovima.

 

 Axwell sprema prvi album za Deconstruction

Axwell sprema prvi album za Deconstruction

Calvin Harris u mnogo čemu će biti plus za Deconstruction. Jako je cenjen na tržištu, a sigurno uz to ima i dobra poznanstva sa svima na sceni.
 
Tako je već poznato da bi prvi veći projekat na obnovljenoj etiketi trebao biti album prvenac od Axwella, zatim i mixevi od Serge Santiaga i Tom Nevilla. Axwell je zasigurno jedan od top producenata posljednjih 5 godina pa će i prodaja njegovog albuma i singlova biti odličan posao za Deconstruction.

 

 

 

Izvor:

Klubskascena.com