Home

VESTI

„Franz Ferdinand“ u studiju!

No Comments Latest

ÄŒlanovi škotskog benda „Franz Ferdinand“, čiji će novi album, prvi nakon četvorogodišnje pauze, biti objavljen na proleće sledeće godine, za ugledni engleski muzički magazin NME ispričali su da su tokom snimanja ploče koristili prilično nekonvencionalne metode.

Aleks Kapranos, pevač grupe „Franz Ferdinand“, koja je početkom jula održala sjajan koncert u „Beogradskoj areni“, rekao je da su članovi benda primenjivali lude tehnike snimanja, uključujući tu penjanje gitariste Nika Makartija po zidovima studija.


– Dosta smo eksperimentisali u studiju. Producent Den Keri nas je naterao da snimimo album na divljiji način nego što smo navikli – rekao je Kapranos i dodao.

– Uradili smo tu stvar u studiju koja se zove „Doplerov efekat“, a to je kao kad stojite na ulici i čujete kola hitne pomoći koja prolaze pored vas, a zvuk sirene se menja kad vas kola proÄ‘u.


Da podsetimo, Kapranos je u nedavnom intervjuu za „Blic“ izjavio da će novi album biti malo sporijeg ritma od prethodnog, ali i da će to i dalje biti žestoki rokenrol zvuk po kojem su škotski rokeri poznati.

 

 

 

Izvor

Dnevni list "Blic"