Home

VESTI

Adria Music Conference 2012 u Umagu

No Comments Latest

Adria Music Conference 2012Drugu godinu zaredom istarski grad Umag postaje središtem najvažnijih regionalnih muzičkih dešavanja uz Adria Music Conference 2012. Brojni regionalni i svetski priznati muzički stručnjaci već su potvrdili svoj dolazak.

Premijerno izdanje AMC-a održano prošle godine okupilo je više od 30 predavača iz regije i sveta, preko 400 učesnika i brojne predstavnike medija iz regije.

 

Prva muzička konferencija u regiji "Adria Music Conference 2012" održat će se u Umagu 01. i 02. jun 2012. Hotel Sol Melia Coral, hotelske kuće Istraturist kao jednog od glavnih partnera konferencije, ugostiće vodeće regionalne i svetske muzičke stručnjake kao i brojne ljubitelje muzike i tako na dva dana postati epicentrom muzičkih vibracija u regiji.

 

Drugu godinu zaredom AMC će svojim programom, kroz brojne zanimljive teme, panel diskusije, predavanja i radionice, pokušati dati odgovor na goruća pitanja iz područja muzičke, ali i popratnih industrija.

 

Adria Music Conference 2012

 

Na jednom će se mestu okupiti priznati svetski i regionalni stručnjaci, diskografi, promoteri, DJ-i, producenti, pevači, plesna društva, muzički kritičari, brojni predstavnici medija i ljubitelji muzike. Na drugom izdanju muzičke konferencije poseban akcent će se staviti na poslovnu suradnju “AMC B2B”, pa će tako svi gosti konferencije moći unapred rezervisati/najaviti za desetominutni sastanak sa različitim profesionalcima iz industrije. Dovoljno će biti da se u predvorju hotela Sol Melia Coral upišete na ploču uz osobu sa kojom želite imati sastanak. Uz sticanje novih znanja, razmene iskustava, učestvovanje na atraktivnim radionicama, posetioci konferencije moći će se opustiti i zabaviti na koncertima pod zvezdama eminentnih imena svetske muzičke scene.

“Bili smo prijatno iznenađeni odzivom svih učesnika i predavača prošle godine i verujemo kako će 2. AMC biti još produktivniji, nadamo se pokrenuti određena rešenja problema muzičke industrije u Hrvatskoj, uz naravno odličnu priliku za poslovnu suradnju i nova poznanstva. Partije ne treba posebno naglašavati jer već svi znaju da će biti odlični, a očekuje nas i pokoja hrvatska premijera!“ – izjavila je Mia Pećina, predstavnica svih partnera koji organiziraju AMC (MPG, Seven emp, Lot 28 Studio).

Od danas su otvorene prijave na 4 radionice koje će se odvijati za vreme 2. AMC-a. Svaka radionica može primiti svega 25 učesnika i za svaku je potrebno posebno se prijaviti na web stranici AMC-a, www.adriamc.com. Prijave se prihvaćaju do ispunjenja mesta zato požurite!

 

 

The Shapeshifters
The Shapeshifters

 

Radionice će obrađivati sledeće teme:

MUZIČKI VIDEO – kako napraviti nešto drugačije? Atraktivna radionica koja će polaznike osvestiti o kreativnom procesu nastajanja inovativnog muzičkog videa. (Voditelj radionice Phatphinger production, osnivač portala TipiTV Danijel Tipura)

WORKSHOP by SAE
– nakon uspešne prošlogodišnje radionice The Shapeshifters se vraćaju i ove godine na AMC, ukazavši tako veliku čast konferenciji. Stručnjaci SAE instituta predstavljaju niz radionica o naprednim tehnikama produkcije muzike. ( SAE institut, The Shapeshifters)

WORKSHOP by EMI – ovaj renomirani centar muzičke edukacije za muzičke producente predstavlja zanimljiv koncept radionice koji uključuje proces modernog miksanja muzike, te usvajanje znanja o opštoj produkciji elektronske muzike, uz producentsko takmičenje u kojem će učesnici sami stvarati elektronsku muziku. (EMI, Luka Tralić Shot – grupa Elemental, Boris Đurđević aka Eric Destler /Colonia)

ŠKOLA PEVANJA HUSAR&TOMČIĆ – ova radionica uvešće vas u tajne studijskog pevanja i predstaviti školu repovanja u saradnji sa poznatim muzičarom i producentom Baby Dooks-om. U saradnji sa EMI edukacijskim centrom voditeljke će predstaviti show-case kako u 30 minuta napraviti kompletnu pesmu. ( Ivana i Marija Husar, Martina Tomčić, Baby Dooks I gosti). Dodatne detalje o radionicama i adresu za prijavu potražite na web stranici.

Early Bird prijave na konferenciju otvorene su od danas, i zahvaljujući saradnji sa hotelskim partnerom Istraturistom i agencijom Atlas, paketi koji uključuju: kotizaciju, ulaznicu za veliki party Umaginationa i smeštaj (2 noćenja s doručkom, 4*) počinju već od 1.355 kn! Early Bird prijave traju samo do 10.4. pa požurite. Više informacija potražite na našem webu.

Uz Adria Music Conference, grad Umag isti vikend u sklopu muzičkog spektakla Umagination ugostiće vodeća imena svetske muzičke scene, a do sada su svoj nastup potvrdile DJ zvezde Axwell i Deniz Koyu, koji će svoj nastup imati u ATP Dance Areni.

 

Više informacija o promotivnim paketima i samoj konferenciji potražite na službenoj stranici AMC-a www.adriamc.com