Home

VESTI

Å ikara Disko

No Comments Latest

 Klupski serijal Nova diskoteka doživeće svoje četvrto izdanje – Šikara Disko. U petak, 19. septembra, na brodu „Letnja Šikara“u okviru programa Nove diskoteke nastupiće bend Neočekivana Sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar uz podršku VJ-a Milana Kilibarde. Ostatak večeri za muziku je zadužen DJ Brka.

 

Neočekivana Sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar ovim koncertom zatvara sezonu nastupa na otvorenom. Pored prošlog izdanja Nove diskoteke Sila je imala zapažen nastup na festivalu Supernatural, koncerte u Istri, Novom Sadu, Kotoru i Somboru.

 

Posle jednogodišnje pauze Sila se na scenu vratila početkom godine, diskografski, radijskim singlovima Otvaranje, Nova diskoteka a nešto kasnije i zanimljivom saradnjom sa Zojom Borovčanin (Lira Vega) u singlu Moj život je bajka. Promena u sastavu benda, aktivna koncertna godina i tri singla, najavljuju skorije zvanično studijsko izdanje.

 

Milan Kilibarda je i ranije saraÄ‘ivao sa Silom, kao VJ na koncertu u Muzeju savremene umetnosti. Spot za pesmu «Ruski gruv» je napravljen od materijala Kilibardinog kratkog filma «Bosonogi i nebo». Sila i Kilibarda su zajedno dva puta nastupili u Domu kulture Studenstski grad: najpre na Kilibardinom projektu predstavljanja nemačkih avangardnih reditelja prve polovine 20. veka i ove godine povodom obeležavanaj 40 godina revolucionarnih dogaÄ‘aja leta 1968. Ovu godinu su obeležili zajednički nastupi u okviru Nove diskoteke.

 

DJ Brka je pored Gordana Paunovića i Vlade Janjića bio rezident kluba Industrija sredinom devedesetih. Krajem devedesetih pustio je prve ploče u klubovim Andergraund i 4 Sobe. Poslednih godina saradjuje sa Nebojšom Jazzmateom na emisiji Balanco radija B92 i beogradskim bandovima Darkwood Dub i Neočekivana sila… Ove godine DJ Brka je nastupao po beogradksim klubovima ali na velikim dogaÄ‘ajaima kao što je bilo gostovanje Pat Mahoney člana sastava LCD Soundsystem i Gilles Petersona.

 

ŠIKARA DISKO počinje saradom u 22h. Karte su u pretprodaji na Letnjoj Šikari i Eventim prodajnim mestima.

 

INFO:

http://www.myspace.com/neocekivanasila1
http://www.myspace.com/djslobodan

http://www.myspace.com/siprazje

www.odlicanhrcak.com

 

 

 

Izvor

KontraWeb.Net