Home

VESTI

18 godina od projekta “Rimtutituki”

No Comments Latest

18 godina  antiratnog projekta "Rimtutituki"Grupe "Repetitor","Multietnička atrakcija", "Lira vega", "Stuttgart online" i "Superkvartet" nastupom danas, 6. aprila u Beogradu obeležiće 18 godina od antiratnog projekta ,,Rimtutituki" i podsetiti na dan kad je počeo rat u Bosni i Hercegovini.

Nevladina organizacija "Inicijativa mladih za ljudska prava" saopštila je da će na koncertu, koji počinje u 19 časova na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, "Superkvartet" izvesti rimejk pesme "Slušaj 'vamo" projekta "Rimtutituki".

 

Beogradski muzičari Zoran Kostić-Cane, Nebojša Antonijević-Anton, Borko Petrović, Srđan Gojković-Gile, Goran Čavajda-Čavke, Zoran Radomirović-Švaba, Ljubomir Jovanović-Jovec i Milan Mladenović osnovali su u proleće 1992. godine antiratni sastav ,,Rimtutituki".

U akciji je aktivno učestvovao i Radio B92 uz čiju je pomoć odštampan promotivni singl sa pesmom "Slušaj 'vamo'', koji je korišćen kao podrška akciji.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=L7eSTKF4phw&feature|height=364{/mgmediabot2}
 

Bez dozvole za javni nastup, osmorica članova ,,Ekatarine Velike", ,,Partibrejkersa" i ,,Električnog orgazma" su u otvorenom kamionu kružili beogradskim ulicama, delili singl, izvodili pesmu ,,Slušaj 'vamo" i njenim refrenom ,,Mir, brate, mir" podigli glas protiv rata.

Tokom drugog, dozvoljenog koncerta ,,Rimtutitukija" na Trgu republike je vlastima u Beogradu poslata poruka ,,S.O.S. mir ili ne računajte na nas".

Kako se navodi, "Superkvartet" čine, pored nekadašnjeg člana ,,Rimtutitukija" basiste Radomirovića, klavijaturista Aleksandar Grujić, Miroslav Miškovich zadužen za elektroniku i pevač Goran Smiljanić.

"U pauzama između nastupa bendova, na video bimu biće emitovani intervjui sa članovima 'Rimtutitukija' o efektima antiratne kampanje koju su vodili, kao i o današnjem odnosu države i društva prema ratovima i ratnim zločinima koji su se desili na prostoru SFRJ", navodi ,,Inicijativa mladih.

 

 

 

 

Izvor:

B92