Home

VESTI

10 godina sajta Happynovisad

No Comments Latest

10 godina sajta HappynovisadHappynovisad websajt je pokrenut u jesen 1999. godine sa idejom da se formira mesto na kojem će posetioci moći brzo i lako da se informišu o aktuelnim dešavanjima u gradu koja su interesantna mladima, pre svega na polju klubskih i kulturnih dešavanja.

 

Ideja je bila da se okupe novosadski klaberi i ljubitelji elektronske muzike i da im se omogući da međusobno dele najave i informacije o predstojećim žurkama, DJ nastupima i koncertima  kao i da komentarišu i razmenjuju mišljenja o održanim događajima.

U to vreme, sakupljali smo po gradu flajere o predstojećim žurkama, prekucavali ih i stavljali informacije na internet. Od samog početka forum je bio veoma bitan deo sajta i može se reći da je za proteklih nepunih 10 godina predstavljao kičmu razvoja sajta i mesto okupljanja sve veće baze korisnika.

 

Sadržaj sajta u ostalim rubrikama je takođe vremenom rastao i postajao sve ozbiljniji, neke rubrike koje su bile tu na početku su nestale (Grafiti, Chat, Sport..) ali su i pokrenute nove (Strip, Moda, Knjiga) koje su proširile oblasti kojima se sajt bavi i privukle nove posetioce. Broj korisnika i posete na sajtu su u konstantnom porastu do danas. Broj registrovanih korisnika će uskoro preći 7000, a broj prosečan broj poseta je narastao na preko 2000 poseta dnevno.

10 godina sajta Happynovisad

 

Za proteklih 10 godina ispratili smo i iskomentarisali puno žurki, koncerata, klubova koji su se otvarali i zatvarali, posmatrali smo rađanje i uspon Exita, sada najvećeg muzičkog festivala u ovom delu Evrope. Kritikovali smo i hvalili loše i dobre stvari koje su se događale i trudili smo se da uvek, pored najava aktuelnih dešavanja, obezbedimo hranu za glavu za naše posetioce u vidu svežih i zanimljivih vesti iz oblasti muzike, filma, stripa, mode, knjige, popularne kulture… Ekipa ljudi koja se bavi kreiranjem sadržaja sajta je takođe postepeno rasla i trenutno naša "redakcija" broji 8 članova, urednika, novinara i saradnika.

Trenutna verzija sajta koja je nedavno startovala je peta po redu, a promenili smo i nekoliko web adresa (.com, .net, .co.yu, .rs..) da bi se ovog leta, posle puno peripetija vratili na web adresu sa koje je sve i počelo: www.happynovisad.com.. i nameravamo da tu i ostanemo bar u narednih 10 godina 🙂

U nastavku se podsetite ili prvi put pogledajte kako su izgledale prethodne verzije ovog sajta tokom godina, a na kraju ako učestvujte u nagradnoj igri možete i osvojiti majice urađene povodom obeležavanja ovog jubileja.

 

 

 

Izvor:

www.happynovisad.com