Home

VESTI

Željka Aleksić “Rupe” u Galeriji Kc Grad

No Comments Kultura

Željka Aleksić "Rupe" u Galeriji Kc GradPrva u nizu izložbi u redovnoj izlagačkoj sezoni za ovu godinu pod nazivom Rupe, mlade autorke Željke Aleksić otvara se u ponedeljak 21. marta od 20 časova.

 

U pitanju je izložba fotografija, kojom se Aleksić prvi put predstavlja beogradskoj publici samostalno. Boraveći u malom gradu autorka je posmatrala pripadnike te sredine i logično zaključila da je ona i dalje malograđanska.
 

Odatle se rodila ideja ove specifične postavke, koja inklinira instalaciji a konceptualno je prilagođena lažnom moralu i skrupulima provincije, na jedan ironičan način.

 

Vrlo je zanimljivo da je tako koncipirana izložena u Zavičajnom muzeju u Knjaževcu, gde je imala i odgovarajuće reakcije. Naravno to je poslužilo kao inicijalna test sredina, slučajni uzorak izbog toga je sledeća etape promena te sredine kako bi se zapravo shvatilo da problem koji ona posmatra jeste problem ovog društva a ne provincijskih gradova ponaosob. Lažni moral i dupli standardi i dalje vladaju, te je vrlo prigodno preseliti ovaj eksperiment u Beograd.

 

 

 Željka Aleksić "Rupe" u Galeriji Kc Grad

Željka Aleksić "Rupe" u Galeriji Kc Grad

 

 

Prirodu ove intraktivne postavke za sada nećemo otkrivati publici, ali svakako treba istaći da je njena osnova opus akt fotografija autorke.

 

Pozivamo sve radoznale da posete izložbu do 3. aprila i otkriju o kakvim rupama se radi. Radno vreme galerije 14 do 20 časova.

 

 

Željka Aleksić "Rupe" u Galeriji Kc Grad

Željka Aleksić "Rupe" u Galeriji Kc Grad

 

 

www.gradbeograd.eu

Rupe – Željka Aleksić

21. mart – 3. april 2016. Velika galerija Kc Grad
Otvaranje izložbe: ponedeljak 21. mart, 20h