Home

VESTI

Veliki uspeh romana Žarka Lauševića

No Comments Kultura

Veliki uspeh romana Žarka LauševićaPrvo izdanje knjige Žarka Lauševića u tiražu od 50.000 primeraka rasprodato je za nekoliko dana.

 

Uskoro će biti rasprodato i drugo izdanje od 70.000 primeraka. Iz Kompanije "Novosti" navode da je očekivani tiraž od 200.000 primeraka neverovatna cifra za knjigu na srpskom jeziku.

 

U knjizi na više od 400 strana Laušević piše o svom životu pre i posle tragedije 1993. godine kada je u svađi u kafani u Podgorici ubio dve i ranio jednu osobu, zbog čega je osuđen na 13 godina zatvora.

 

,,Laušević je veliki glumac, veliki pripovedač i majstor reči. Čovek koji ume da misli i čija je knjiga prožeta bolnom filozofijom“, rekao je ranije Jovan Ćirilov.

 

 

 {mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=WONxSvBr_8c|width=450|height=364{/mgmediabot2}

Žarko Laušević – Godina prođe, dan nikad

 

 

Režiser Darko Bajić, koji je sa Lauševićem sarađivao na nekoliko projekata uključujući i seriju "Sivi dom", nazvao je knjigu strahovitom pričom o tome šta se sa nama dešava kada izgubimo slobodu i mogućnost da pričamo.

Direktor "Novosti" Manojlo Vukotić rekao je na promociji knjige krajem novembra da je Lauševićeva knjiga priča o dva života, jednom od ubistva i drugom, pravom, o ulogama, porodici i prijateljima.

 

 

 

 

 

Izvor:

B92.net