Home

VESTI

Svetlosna Gerila u Ljubljani i Kranju

No Comments Kultura

Svetlosna Gerila u Ljubljani i KranjuMeđunarodni festival svetla Lighting Guerilla u Ljubljani i Kranju će i ove godine pružiti mogućnost umetnicima i dizajnerima iz regiona da prikažu svoje kreacije u formi svetlosnih objekata.

 

Festival će paralelno gledati da podstakne i zanovo ispita ulogu umetnika u dizajniranju urbanog prostora i sledstveno poboljšanje kvaliteta života.

Ovogodišnji moto Svetlosne Gerile je City!

 

Na taj način organizatori žele da dodaju novu dimenziju urbanog javnog prostora i dodaju nijanse zanimljivih i uzbudljivih događanja na ulicama koje će obuhvatati razne instalacije od strane domaćih i međunarodnih autora.
 
Grad na taj način pruža razne nivoe kvaliteta života kao i mogućnosti zabave, dok pruža posetiocima drugačiji pogled kroz simbiozu javnih mesta i dizajnera koji projektuju kvalitet života u njemu.
 
 
Svetlosna Gerila u Ljubljani i Kranju
Svetlosna Gerila u Ljubljani i Kranju
 
 
City! će biti otvoren interaktivnom instalacijom pod naslovom Human Tiles portugalske grupe Ocubo; ovaj komad će biti dopunjen uz osvetljenje koje je dizajnirao Andrej Štular, Marko. A Kovačić i Brane Ždralo.

 
Pored njih, na ovogodišnjoj Svetlosnoj Gerili izlagaće i Aleksandra Stratimirović koja će ove godine pustiti dobre duhove u grad, a pored nje će biti mnoga druga imena među kojima su: Marjeta Zupančič, Katja Lavriša, Ntan i Dr. Doc. Tomaž Novljan.

Glavni program će se odvijati između 25. maja i 12. juna u Ljubljani i Kranju, dok će se pred-otvaranje održati na centralnoj autobuskoj stanici, AKC Metelkova mesto i na obalama reke Ljubljanice.

 

 
 
Izvor:
Designed.rs