Home

VESTI

Predstavljen projekat Savamala creative district

No Comments Kultura

Predstavljen projekat Savamala creative districtDanas je u Mikser House-u predstavljen projekat  “Savamala Creative District“ (Savamala, kvart kreativnosti), koji je pokrenut je sa ciljem revitalizacije kulturnog i društvenog života ove zanemarene četvrti, nekada veoma dinamične i bogate gradskim sadržajima.

   

„Savamala Creative District“ predstavlja inovativni model saradnje platforme Mikser sa partnerskim organizacijama, institucijama i umetnicima iz zemlje i regiona koji pokazuju inicijativu i entuzijazam da svoje projekte iz domena savremene kulture i kreativnih disciplina realizuju u inspirativnom ambijentu Savamale, čineći je mestom permanentne kulturne razmene.
  

Nizom novih programa i manifestacija nastavlja  se proces urbane transformacije Savamale započet delovanjem Miksera i brojnih drugih organizacija u ovom kvartu, kao i nedavnim osnivanjem Mikserovog regionalnog kreativnog centra u Karađorđevoj ulici, Mikser House-a.

Pod okriljem projekta „Savamala Creative District“, očekuju vas sledeći događaji:
– Dani Savamale / 28. – 29. septembar, 2013.
– Splitski đir u Savamali / 16. – 20. oktobar, 2013.
– Balkan Chili Festival / 26. – 27. oktobar, 2013.
– Belgrade Gaming Festival / 06. – 10. novembar, 2013.
– Belgrade Wine&Dine / 16. – 17. novembar, 2013.  
– Belgrade Alternative Fashion Show / 22. – 23. novembar, 2013
– Sarajevo, ljubavi moja! / 28. – 30. novembar, 2013.
– Tribute Band Festival / 06. – 07. decembar, 2013.
– Rakia Fest / 14. – 15. decembar, 2013.
– Mikser Tango Festival / 31. januar – 02. februar, 2014.
– Exit Youth Fair / 27. februar  – 01. mart, 2014.
– Mikser Festival / 03. – 08. jun, 2014.

 

 

 Predstavljen projekat Savamala creative district

Predstavljen projekat Savamala creative district

 

 

Partneri: Društvo Savamala, Super dan, Balkan Chilli Festival, Wine Jam, Fabrika, Rakia Bar, Exit festival, Filmstreet

 

Organizacija Mikser deluje na prostoru Balkana više od decenije. Podizana u eri velike ekonomske i moralne krize, građena je pažljivo i mukotrpno, uz velika odricanja i požrtvovanost svih svojih članova i saradnika. Sa snažnim konceptom propagiranja vrednosti u svim oblastima stvaralaštva i podizanja opšteg kulturnog obrasca, Mikser stremi stvaranju preduslova za razvoj avangardnih i aktivističkih ideja u kreativnim disciplinama koje neće biti hermetično odvojene od svoje društvene kolevke. Mikser inicira multidisciplinarne i slojevite projekte koji otvorenim kanalima komunikacije dotiču različite obrazovne segmente društva koje vapi za reformom (institucionalne) kulturne politike. Mikser sarađuje sa više od 2000 stvaralaca i 150 organizacija u zemlji i regionu. Organizacija Mikser je privatna, nezavisna inicijativa, sa brojnim strateškim partnerstvima sa lokalnom zajednicom.

www.mikser.rs / fb: MikserBeograd