Home

VESTI

Počeo B-link 2011

No Comments Kultura

Beogradski festival novih komunikacija 2011B-link 2011. je počeo tribiniskim programom u galeriji O3ONE, i to na dve teme: jedna kao omaž Stivu Džobsu i druga na temu socioloških fenomena novih komunikacija.

O Stivu Džobsu su govorili Miodrag Popović, vlasnik firme Мацолa (koja ima status Apple Solution Experta) i Milan Nikolić, sociolog. Učesnici su prvo izložili hronologiju događaja u Apple-u, koji su se ticali direktno uticaja Stiva Džobsa, a na kraju se pokrenulo i pitanje o tome gde je Srbija po pitanjima tehnološkog razvoja. 

 

Tribinu Sociološki fenomeni novih komunikacija je moderirao Vitomir Jevremović, dugogodišnji saradnik na B-link projektu, a njegovi sagovornici bili su dr. Miroljub Radojković, profesor na Fakultetu političkih nauka i Velimir Ćurgus, direktor medijskog arhiva Ebart. Pokrenuta je i tema privatnosti na Facebook-u i Twitter, kao i na mreži uopšte.
   
Pozitivnu atmosferu iz O3ONE-a smo preselili u KC Grad. Zvanično otvaranje Festivala se odigralo „na čorbi“. Posetioci su imali prilike da se druže sa učesnicima i sa organizatorima B-linka 2011.

Danas nastavljamo od 12 časova, sa Tvitomanijom u Domu omladine. Vidimo se na prvoj lokalnoj konfernciji posvećenoj Twitter-u! 

 

 

Beogradski festival novih komunikacija 2011
Beogradski festival novih komunikacija 2011

 

 

Ovogodišnji, šesti po redu, Blink se održava od 14. do 20. novembra, a bavi se novim komunikacijama i tehnologijama kao i onim mestima gde iste nalaze najkreativniju primenu.

Posetioci ocekuju sledece teme, dileme i polemike:
Steve Jobs – Jednostavnost kao ultimativna kompleksnost.
Gledaj me pravo u monitor?
Kako na socijalnim mrežama da upadnem u reč?
Ko se boji cloud-a još? / Kako živeti od besplatnog?
Androidi su među nama.
Da li imaš sagovornika?
Čipom ću te, čipom ćeš me…
Kad čujem cvkut ptica pomislim „gotta re-tweet, gotta re-tweet!“
Brzim protokom u svet – Beograd 2020
Plati drugar! – Da li je Srbija stvarno spremna za sistem plaćanja i zarade putem interneta?

 

 

 

Beogradski festival novih komunikacija 2011
 

 

 

Više informacija:

www.b-link.org