Home

VESTI

Pikasova izlozba u “Beku” otvorena i 1. i 2. maja

No Comments Kultura

Pikasova izlozba u "Beku" otvorena i 1. i 2. majaIzložba keramike čuvenog španskog umetnika, Pabla Pikasa „Na Azurnoj obali“, koja je postavljena od 2. februara u zgradi ''Beko'' fabrike, zbog velikog interesovanja produžena je do 13.maja 2012. Iako su 1. i 2. maj neradni dani, obaveštavamo Vas da će ''Beko''  biti otvoren, te da će svi zainteresovani i za praznik moći da poste ovu izložbu.

Ljubitelji keramike i poštovaoci umetnosti, pre nego što se eksponati presele u Dubrovnik biće u mogućnosti da u Beogradu uživaju u ovoj nesvakidašnjoj izložbi još dve nedelje. Prostor ''Beko'' fabrike je, inače, adaptiran isključivo za potrebe ove izložbe.
 

Postavka ''Na Azurnoj obali'' predstavlja najmanje izlaganu oblast u opusu svestranog umetnika Pabla Pikasa, a sastoji se od stotinak eksponata –  predmeta od keramike, srebra i zlata. Posebnu draž  postavci daju plakati koje je upravo Pikaso radio za Godišnje izložbe keramike u mestu Valori, na Azurnoj obali, gde su svi eksponati i nastali. Predmeti su u vlasništvu nekoliko privatnih kolekcija iz južne Francuske, a izložbu je Beogradu omogućila slovenačka galerija Deva Puri, uz organizaciju i produkciju agencija: Insomnia PREVENT i Reprodukcija.

Svi posetioci od nedavno su u prilici da pogledaju  izložbu uz svakodnevna stručna vođenja i to u terminima od 14h, 15h, 17h i 18h, kao i  projekcije dokumentarnih filmova o životu i radu Pabla Pikasa. Za dodatne termine posete grupa uz stručna vođenja i predavanja potrebno je javiti se putem mail-a:  info@picasso.rs  ili broja telefona 011/2182-564.

 

Generalni pokrovitelj  izložbe je Reiffeisen banka, a izložbu su podržale i kulturne institucije: Ministarstvo kulture Republike Srbije, Institut Servantes, UK Parobrod kao i Privredna komora Srbije.

 

 

 Pikasova izlozba u "Beku" otvorena i 1. i 2. maja

Pikasova izlozba u "Beku" otvorena i 1. i 2. maja

 

 

Cena karte u redovnoj prodaji iznosi 450 RSD, a za grupne posete, penzionere, studente i đake, cena karte s popustom je 350 RSD.

Radno vreme izložbe je 10-20h svakim danom, osim ponedeljkom. Sve potrebne informacije mogu se pronaći na sajtu:www.picasso.rs  , putem telefona  011/2182-564 i Facebook stranice: Pablo Picasso – “Na Azurnoj obali”, preko koje se najbržima svakog ponedeljka dele besplatne ulaznice i pokloni do kraja izložbe.