Home

VESTI

Picasso u Beogradu – poslednja 3 dana

No Comments Kultura

Picasso u Beogradu - poslednja 3 danaIzložba keramike čuvenog španskog umetnika, Pabla Pikasa „Na Azurnoj obali“, koja je postavljena od 2. februara u zgradi ''Beko'' fabrike na Dorćolu, traje još samo 6 dana, tačnije  do 13.maja 2012. 

 

Tako da svi oni koji nisu bili u mogućnosti da u pethodna tri meseca posete ovu izuzetno važnu i retku postavku PIkasovih dela, imaju priliku da to učine do kraja nedelje i da dođu do zgrade ''Beko'' fabrike, koja je isključivo za ptrebe ove izložbe adaptirana u izložbeni prostor.
 

Tokom trajanja izložbe, Ustanova kulture Parobrod u saradnji sa organizatorima, omogućila je  svim posetiocima besplatnu radionicu upotrebne i unikatne keramike. Radionica je bila koncipirana tako da su je mogli pohađati polaznici svih starosnih doba, bez obzira na to da li su imali prethodno iskustvo u bavljenju keramikom, te su se na radionicama svakog vikenda mogle videti grupe svih generacija, a program su vodile diplomirani keramičari unikatne keramike – Miona Stefanović i Tamara Papestijević.

Ove subote, 12. maja, u okviru izložbe ''Na Azurnoj obali'', biće otvorena i grupna izložba ''Pablov svet'', koja predstavlja dela učesnika radionice. Izložba će biti postavljena isped zgrade ''Beko'' fabrike, od 12h do 20h. (Dakle: bulevar Vojvode Bojovića 6-8, u nastavku ulice Cara Dušana, ispod Zoo vrta)

 

 

 Picasso u Beogradu - poslednja 3 dana

Picasso u Beogradu – poslednja 3 dana

 

 
Postavka ''Na Azurnoj obali'' predstavlja najmanje izlaganu oblast u opusu svestranog umetnika Pabla Pikasa, a sastoji se od stotinak eksponata –  predmeta od keramike, srebra i zlata. Posebnu draž  postavci daju plakati koje je upravo Pikaso radio za Godišnje izložbe keramike u mestu Valori, na Azurnoj obali, gde su svi eksponati i nastali. Predmeti su u vlasništvu nekoliko privatnih kolekcija iz južne Francuske, a izložbu je Beogradu omogućila slovenačka galerija Deva Puri, uz organizaciju i produkciju agencija: Insomnia PREVENT i Reprodukcija.

Izložbu je do sada videlo više od 10.000 posetilaca, a osim Beograđana, među posetiocima je bio i veliki broj stranaca i organizovanih grupa iz Srbije i regiona

 

 

 Picasso u Beogradu - poslednja 3 dana

Picasso ceramics

 

 

Svi posetioci će i ove poslednje nedelje imati svakodnevna stručna vođenja i to u terminima od 14h, 15h, 17h i 18h, kao i  projekcije dokumentarnih filmova o životu i radu Pabla Pikasa.

Organizatori su pripremili i neke lepe akcije i popuste za sve posetioce tokom cele nedelje, a na Facebook stranici će se ove nedelje svakodnevno deliti besplatne ulaznice.

 

 

 Picasso u Beogradu - poslednja 3 dana

Radionica Pablov svet

 

 
Generalni pokrovitelj  izložbe je Reiffeisen banka, a izložbu su podržale i kulturne institucije: Ministarstvo kulture Republike Srbije, Institut Servantes, UK Parobrod kao i Privredna komora Srbije.

Cena karte u redovnoj prodaji iznosi 450 RSD , a za grupne posete, penzionere, studente i đake, cena karte s popustom je 350 RSD.

Radno vreme izložbe je 10-20h.

Sve potrebne informacije mogu se pronaći na sajtu: www.picasso.rs