Home

VESTI

Otvorena izložba povodom 5 godina postojanja Supermarket concept store-a

No Comments Kultura

Otvorena izložba povodom 5 godina postojanja Supermarket concept store-aU ponedeljak 25. novembra,  Supermarket –  prva konceptualna radnja na Balkanu proslavila je 5 godina svog postojanja. Tim povodom otvorena je izložba umetnika koji su svoje radove izlagali i prodavali u njemu.
  
Izložba će još jednom prikazati dela koju su autentični svedoci vremena koje je prošlo i podsetiti nas na tu kreativnu energiju koja se već prezentovala u Supermarketu a koja i danas traje.
 

Pored klasičnih umetničkih dela izložene su i modne kreacije, koje iako su upotrebni predmeti predstavljaju ideološki stav i lično uverenje kako autora tako i onoga ko ih nosi. Moda je  ona umetnost koja društvene i socijalne promene među prvima direktno prikazuje na ulici i tako potcrtava evoluciju načina i kulture življenja jednog grada.

Takođe, izloženi su proizvodi industrijskog dizajna, posebno iz kategorije kućnog dekora i nameštaja.

Izložbu prate i video radovi, što kratkih filmova što zabeleženih događaja iz samog Supermarketa.

 

 

 Otvorena izložba povodom 5 godina postojanja Supermarket concept store-a

Otvorena izložba povodom 5 godina postojanja Supermarket concept store-a

 

 

Na otvaranju rođendanske izložbe svirao je beogradski bend Shazalakazoo – tri mlada momka koji miksuju balkansku muziku sa elektronikom, razdrmali su naš beton i učinili ovaj događaj još veselijim.

Izložbu je pratila konceptualna publikacija – knjiga umetnika, događaja, institucija i brendova.

Supermarket je ostavio veliki trag na Beogradski kulturno-umetnički život podržavajući kako mlade dizajnere, tako i umetničku scenu uopšte,  pomerao granice, svojim sugrađanima pružao nove vidike i samim tim izgradio jedan dobar temelj za širenje novih kreativnih ideja.

Izložbu možete pogledati tokom cele nedelje.