Home

VESTI

ORANGE WEEK: Masovni Orange Bike Ride kroz Beograd

No Comments Kultura

ORANGE WEEK: Masovni Orange Bike Ride kroz BeogradOrange Bike Ride u završnici nedelje holandske kulture u Beogradu! Povodom završetka predsedavanja Savetom Evropske unije, Ambasada Kraljevine Holandije organizuje Orange Week – nedelju holandske kulture u Beogradu , od 27. juna do 2. jula 2016.
 

Tokom Orange Week-a biće održano mnoštvo programa, među kojima su i izložba „Primenjena nostalgija“, revija holandskog filma, a veliko finale nedelje holandske kulture je u subotu, 2. jula, kada će građani moći da učestvuju na nekoliko velikih događaja u Beogradu.
  

Tog dana će se, već tradicionalno, održati masovna biciklistička vožnja Orange Bike Ride. Pozivamo vas da se obučete u narandžasto i da nam se pridružite, a satnica je sledeća:

16:30 – Okupljanje biciklista na Trgu republike

17:00 – Početak vožnje

18:30 – Kraj vožnje i druženje (Dorćol Platz, Dobračina 59b)

 

 

 ORANGE WEEK: Masovni Orange Bike Ride kroz Beograd

ORANGE WEEK: Masovni Orange Bike Ride kroz Beograd

 

 

Orange Bike Ride je centralni događaj „Beograd Velograd“ festivala urbanog biciklizma, koja će se ove godine održati četvrti put i okupiće stotine Beograđana u grupnoj vožnji kroz grad. Prvih 500 učesnika vožnje će dobiti narandžaste majice festivala, a spremamo i druga narandžasta iznenađenja. Vožnja kreće sa Trga republike, ide kroz Terazijski tunel, preko Brankovog mosta i Novog Beograda, Mosta na Adi, zatim kroz Savsku i Karađorđevu ulicu, oko Kalemegdana, sa završetkom na Dorćolu.

Vožnjom se skreće pažnja na prava i obaveze biciklista, i promoviše se upotreba bicikla u svakodnevnom saobraćaju. Bicikl je prevozno sredstvo čija je upotreba najzdravija, najjeftinija, ekološki najbolja i najpraktičnija za kretanje kroz grad.

 

 

ORANGE WEEK: Masovni Orange Bike Ride kroz Beograd

ORANGE WEEK: Masovni Orange Bike Ride kroz Beograd

 

 

U danima koji prethode vožnji, tim Beograd Velograd festivala će promovisati ovu aktivnost kroz “Like my Bike“ kampanju,  a i vi možete osvojiti bicikl specijalno napravljen za ovu priliku. Fotografišite se sa biciklom, fotografije će biti okačene na FB stranicu „Beograd Velograd“ festivala, a pobednici su dete, žena i muškarac čije su fotografije sa biciklima osvojile najveći broj lajkova. Beograd Velograd tim će u subotu biti kod biciklističkog lifta na Brankovom mostu i na Adi Ciganliji, na junskoj Kritičnoj masi, kao i na Orange Week Delikatesnom ponedeljku u KC Grad 27. juna.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=0UMcN-XYS00|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 VIDEO Orange Bike Ride 2015

 

 

Na samom kraju vožnje, u Dorćol Platz-u, ambasador Kraljevine Holandije Nj. E. Henk van den Dol, će dodeliti 3 bicikla pobednicima “Beograd Velograd” foto konkursa.

Više informacija i kompletan program Orange Bike Ride-a: www.facebook.com/BeogradVelograd

FB EVENT:

www.facebook.com/events/1598819113780739

Više informacija o manifestaciji Orange Week:
ENG: www.serbia.nlembassy.org
SRP: www.domomladine.org

FB EVENT: www.facebook.com/events/629721753868865

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=_lXfqd7YYTY|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 PROMO VIDEO

 

 

Orange Week su omogućile sledeće holandske kompanije: Heineken i Vahali (zlatni sponzori); Levi9, Kupujem prodajem i Wind Vision (srebrni sponzori); Nul Tien i Pheno Geno (bronzani sponzori). Gradska uprava grada Beograda podržava Orange Week.

www.facebook.com/NLembassySerbiaMontenegro
www.twitter.com/@NLinBelgrade
#OrangeWeek