Home

VESTI

Novinari britanskih medija u Beogradu povodom Nedelje dizajna

No Comments Kultura

Novinari britanskih medija u Beogradu povodom Nedelje dizajnaSpecijalno povodom kreativne i biznis-edukativne «SMART2» konferencije, koja će se održati kao glavna programska celina ovogodišnjeg Belgrade Design Week-a, od 3. do 5 juna, Beograd će posetiti i neki od najuticajnijih evropskih novinara!

Koliko je program ovogodišnje konferencije Belgrade Design Week-a kvalitetan potvrđuje i ogromno interesovanje nekih od najznačajnijih evropskih medijskih kuća.

 

Ovim povodom, Beograd će između ostalih posetiti i novinari i urednici iz britanskih medija: Guardian iz kojeg dolazi novinar Killian Fox; The Daily Telgraph – kreativni direktor Himesh Patel, Financial Times – Edwin Heathcote, kritičar za dizajn i arhitekturu; Creative Review – urednik Gavin Lucas; Icon – William Wiles, zamenik glavnog urednika; glavni urednik Wallpaper magazina, Tony Chambers; Monocle – Hugo Macdonald, dizajn urednik. Iz Italije povodom Belgrade Design Week-a dolazi novinarka Valentina Ciuffi iz italijanskog Abitare magazina a iz Nemačke, urednica nemačkog Stylepark magazina, Nancy Jehmlich.

 

Novinari britanskih medija u Beogradu povodom Nedelje dizajna
Novinari britanskih medija u Beogradu povodom Nedelje dizajna
 
Konferencija SMART2 ovogodišnjeg Belgrade Design Week-a našla se  i na listi najvažnijih globalnih događaja u junu mesecu po izboru sajta Financial Times i urednika Hester Vaizey. Za mesec jun, pored BDW-a koji se nalazi na prvoj poziciji, Financial Times preporučuje još i 100% Design 2010 koji se održava u Roterdamu, Furnex u Kairu, Design Miami/Basel i Scope Basel u Bazelu, DMY International Design Festival Berlin i London Festival of Architecture.
 
BDW će ove godine biti sastavljen iz nekoliko programskih celina od kojih je najznačajnija i najvažnija trodnevna kreativna i biznis-edukativna konferencija, ove godine pod nazivom SMART2 (PAMET2) od 3. do 5.juna.
 
Neki od predavača ovogodišnje konferencije BDW-a, koji svojom vizijom, talentom i idejama menjaju i oblikuju svet, su: Bjarke Ingels, danski arhitekta koji je projektovao paviljon za Dansku na Expo 2010; Marti Guixe, poznati španski dizajner i arhitekta; Ola Rune iz švedskog dizajn tudija CKR; iz Nemačke dolaze Werner Aisslinger, Wilkhahn, Weiss-Heiten i Stylepark, i pored njih još dvadesetak predavača iz Italije, Turske, Izraela, Holandije i Austrije.
 
 

EDU radionice na BDW

EDU radionice na BDW
 
 
Dolazak ovih istaknutih predstavnika kreativnih industrija pomogle su ambasade Holandije, Švedske, Španije, Turke, Danske i Izraela, nemačka organizacija GTZ, Austrijski kulturni forum i Danish Arts Agency.
 
British Council povodom 70 godina u Srbiji sa ponosom predstavlja tri predavača na BDW-u: Jaime Hayon, dizajner koji je svojom inastalacijom otoviro prošlogodišnji London Design Festival; David Linderman iz agencije za vizuelne komunikacije Hi-Res! i Andy Stevens iz Graphic Thought Facility brending i dizajn studija iz Londona.

 
Kompletan program BDW-a možete pogledati na www.belgradedesignweek.com.

Cena karata za ovogodišnju BDW konferenciju je 130 evra za sva tri dana predavanja a za studente važi povlašćena cena od 75 evra.

 
*Link ka Financial Times sajtu