Home

VESTI

Novih šest knjiga Boba Dylana

No Comments Kultura

Novih šest knjiga Boba Dylana

Legendarni američki pevač i muzičar Bob Dilan (Dylan) potpisao je ugovor s izdavačkom kućom Sajmon end Šuster (Simon & Schuster) da napiše šest novih knjiga, objavila je publikacija Krejn's Njujork biznis (Crain's New York Business).

Fanovi su sa velikim nestrpljenjem očekivali vesti o novom ugovoru, još od kada je nezvanično objavljeno da je Dilan 2008. počeo ponovo da piše.

 

Za sada je poznato da Dilan planira da napiše dva nastavka knjige "Chronicles: Volume 1" objavljene 2004, i koja je bila veliki hit u celom svetu (u Srbiji je objavljena u izdanju "Geopoetike" 2005. godine).

 

 

 Novih šest knjiga Boba Dylana

Novih šest knjiga Boba Dylana

 

Izdavač je rekao da su "Hronike postavile nove standarde kada su rokenrol autobiografije u pitanju i da su bile pravo otkriće. Niko nije očekivao da će Dilan biti tako otvoren i da će stil pisanja biti potpuno u skladu sa njegovom poezijom. Jedan nastavak je super vest, a dva – to su prosto fantastične vesti." Prvo izdanje "Hronika" provelo je 19 nedelja na bestseler list New York Timesa.

Treća knjiga će biti zbornik Dilanovih najava i razmišljanja iz radijske emisije "Theme Time Radio Hour" koju je rokenrol ikona vodila na satelitskom radiju "Sirius XM".

O tri preostale knjige za koje je potpisan ugovor za sada nema nikakvih informacija.

 

 

 

Izvor:

B92