Home

VESTI

Novi talas na BELEF-u

No Comments Kultura

Novi talas na BELEF-u Beogradski letnji festival (BELEF) biće održan od 15. jula do 8. avgusta.

Koncerti povodom 30 godina Novog talasa biće petkom i subotom na platou iza Prirodnjačkog muzeja, a u planu je učešće bendova: Jura Stublić i Film, Darko Rundek i Kargo orkestar, Davorin Bogović sa svojim bendom (ex Prljavo kazalište), Buldožer, Lačni Franc, Električni orgazam, Disciplin A kitchme, Obojeni program, Lajner i Hrnjak – Pozdrav Azri…

 

Centralni događaji posvećeni su obeležavanju 30 godina Novog talasa, pa se očekuju i ključni bendovi koji su bili aktuelni 80-ih na prostoru bivše Jugoslavije, a još su aktivni.

 

Koncerti nove rok scene iz regiona, na kojuima će nastupiti tri do četiri benda, predviđeni su nedeljom, takođe na platou iza Prirodnjačkog muzeja.

 

 

Rundek

 Rundek

 

Program BELEF-a, čiji je slogan "Na novom talasu", obuhvata i koncerte klasične muzike, kao i vizuelni program, koji i ove godine obuhvata intervencije na gradskom prostoru, u kojima će učestvovati afirmisani domaći umetnici.

Najavljene su i izložbe umenika iz inostranstva, kao i izložbe fotografija posvećene Novom talasu.

Prvi put, ove godine, u segmentu vizuelnog programa biće realizovan "Otvoreni bioskop", na Kalemegdanu, kod spomenika Pobedniku.

 

 

 

Disciplina Kičme
Disciplina Kičme
 

Akcenat će biti stavljen na filmsku produkciju iz Srbije i regiona, autorski film, kratki metar i srpski alternativni film.

Nakon projekcija filmskog programa, biće održavani DJ programi alternativne rok muzike.

Ulaz na te programe biće besplatan.

U segmentu Scena, planirana je realizacija multimedijalnih predstava i performansa.

 

 

 

 

 

Sajt BELEF-a

www.belef.org

 

 

 

Izvor:

SEEcult.org