Home

VESTI

Novi Folklor u KC Gradu

No Comments Kultura

Izložba Novi Folklor - Velika galerija KC GradIzložba okuplja oko 30 umetnika i dizajnera koji koristeći bogatstvo kulturne baštine kroz proces proučavanja i u saradnji sa zanatlijama, etnolozima i istoričarima umetnosti kreiraju savremena rešenja predmeta i proizvoda iz oblasti primenjene umetnosti, dizajna, kozmetike i ishrane.

 
Ideja ovog projekta je promocija pojedinca kao kreativnog stvaraoca. Bogatstvo narodne umetnosti kombinovano sa veštinama zanatstva, upotrebnim vrednostima, novim materijalima i modernim idejama karakteristike su ovog projekta.
 

Među predmetima koji će se naći na izložbi su komadi garderobe inspirisane nošnjom ili posebnim tehnikama veza i dekoracije,  ručno rađena obuća, nakit, torbe, prototipovi dizajna keramičkih pločica, tapeta, posteljine i još mnogo toga. 

 

 

 Izložba Novi Folklor - Velika galerija KC Grad

Novi folklor

 

 
Tema je veoma inspirativna i pruža velike mogućnosti na polju kreiranja, istraživanja, razvijanja niza proizvoda, promocije domaćeg dizajna, pa je izložba Novi Folklor prvi u nizu sličnih događaja koje Kulturni centar Grad planira. Izložba je koncipirana kao putujuća a u planu je da se projekat radi kao internacionalni i na godisnjem nivou. Grafički identitet izložbe je uradila Monika Lang.

 

 

 Izložba Novi Folklor - Velika galerija KC Grad

Kulturni Front Novi Folklor Zoograf

 

 

Autor izložbe Ljudmila Stratimirović – umetnički direktor kulturnog centra Grad – Beograd
Projekat je podržala Erste banka.
Izložba je otvorena do 31. maja