Home

VESTI

Noć muzeja 2009.

No Comments Kultura

Noć muzeja 2009.

Noć muzeja ove godine u rekordnom broju gradova i muzeja širom Srbije. Najbolji provod u muzejima !
 
Umetničko produkcijska grupa Noć muzeja okupiće u maju 34 grada u Srbiji sa jednim ciljem – da stotinama hiljada graÄ‘ana priredi najbolju zabavu u gradu u kome žive!

Noć muzeja, manifestacija koja se šesti put održava u Srbiji, 16.maja otvoriće vrata brojnih muzeja i galerija  a u zanimljivim izložbama, performansima i revijama posetioci će moći da uživaju na više od 190 lokacija, na kojima će biti predstavljeno 500 različitih sadržaja.  

Osim Beograda, Noć muzeja podržali su i Novi Sad, Šabac, Aleksandrovac, Bor, ÄŒačak, Jagodina, Kikinda, Kladovo, Knjaževac, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Niš, Pančevo, Petrovac na Mlavi, Požarevac, Pranjani, Prokuplje, Ruma, Sirogojno, Smederevo, Smederevska Palanka , Sokobanja, Sombor, Sremski Karlovci, Sremska Mitrovica, Subotica, Užice, Valjevo, Velika Plana, Vrbas, Vranje, Vršac, Zaječar i Zrenjanin. Prema broju lokacija koje će otvoriti u Noći muzeja prednjače Beograd sa više od 80, Novi Sad sa 40 i Šabac sa 9.

Ovogodišnja Noć muzeja održava se kao deo Evropske manifestacije Noći muzeja, a  pod pokroviteljstvom Evropske komisije i UNESCO. U više od 40 zemalja u isto vreme biće otvoreno više od 1900 muzeja i galerija.

Noć muzeja 2009.

 

Noć muzeja u Srbiji je podržalo Ministarstvo kulture i gradske skupštine, u gradovima koji su se pridružili manifestaciji. Generalni sponzor je Telekom Srbija.  

Manifestacija Noć muzeja prošle godine je održana u 23 grada a 450.000 poseta bilo je i više nego potvrda da je na tadašnji dan to bila najmasovnija ali i najbolja zabava u Srbiji.