Home

VESTI

Moda za poneti & Broochmania

No Comments Kultura

Moda za poneti & Broochmania

Kulturni centar Grad u ovogodišnjem ciklusu manifestacija pod nazivom Moda za poneti donosi novine u samom konceptu programa.

S obzirom da svaka Moda za poneti zainteresuje više od 200 eventualnih izlagača iz zemlje i regiona a okupi par hiljada posetilaca tokom dva dana trajanja, Kulturni centar Grad je rešio da tokom ove godine produži trajanje same izložbe na čak tri dana.

 

Takođe i da uvede prateći deo programa koji će umetnicima i publici omogućiti da se kroz predavanja i radionice upoznaju sa zanimljivim dizajnerima, uspešnim primerima, studijima i projektima iz inostranstva a i da sami učestvuju u stvaranju umetničkih radova pod kreativnim vodjenjem stranih dizajnera.

 

Ovako će Beograd dobiti nekoliko puta godišnje svojevrstan mali festival dizajna koji pored stranih dizajnera prestavlja uvek novitete na domaćoj sceni i omogućava domaćim autorima da se na najbolji način predstave širokoj publici.

U aprilskom izdanju Mode za poneti predstavljamo izložbu Broochmania u produkciji Konstfack-a, akademije primenjenih umetnosti iz Stockholma. U okviru ovog umetničkog fakulteta već par godina vrlo uspešno funkcioniše i Ädellab, svojevrsna radionica čiji je focus na dizajnu nakita.

 

 

 Moda za poneti & Broochmania

Moda za poneti & Broochmania

 

Izložba koju ćemo od 18. aprila imati prilike da vidimo u Galeriji Kulturnog centra Grad predstaviće radove internacionalnih studenata koji su se u okviru ovog programa bavili temom broša; koristeći razne tehnike i materijale razmatrajući svaki aspekt broša kao fenomena u kreiranju malog jedinstvenog umetnčkog dela.

 

 

 Moda za poneti & Broochmania

Moda za poneti & Broochmania

 

 

Prateći program aprilske Mode za poneti sadrži i predavanje profesora sa Konstfacka, Miro Sazdić i Tobias Birgerssona kao i radionicu koju će oni voditi sa domaćim umetnicima I koja će se baviti temom savremenog nakita. Rezultati radionice će takodje biti predstavljeni u okviru aprilske Mode za poneti.

 

 

 Moda za poneti & Broochmania

Moda za poneti & Broochmania

 

 

Program aprilske Mode za poneti

-18. april, 20h , Velika Galerija kc Grad,
otvaranje izložbe Broachmania, Konstfack, Stockholm

-19, april, 18h, Velika Galerija kc Grad
predavanje Tobias Birgersson, predavač na Konstfack/u, clan LOD studija, Stockholm

– 20. i 21. april, od 12 – 17h, Velika Galeija Kc Grad
Radionica na temu savremenog nakita, Miro Sazdic i Tobias Birgersson, predavači na Konstfack/u, Stockholm

– 22, 23 i 24. april, od 17 do 22h, Kc Grad
Moda za poneti

Svi zainteresovani koji bi želeli da svoje radove predstave u okviru aprilske Mode za poneti ili da učestvuju u nekom od pratećih programa više informacija mogu dobiti na mail info@culturalfront.net