Home

VESTI

Mina Fina – Its okay for now / for this time

No Comments Kultura

Mina Fina - Its okay for now / for this timeGospođica Fina rekla je da će cveće kupiti sama. Svoj rad sažima ovako … Kompozicije likova na papiru koje žele da se površno bave odnosima. Smjesa dramatične obrade i obnove svakodnevnih situacija u mekanom fokusu.

   

Tehnika: olovka. Za vreme vožnje volim da slušam klasičnu muziku kako bi naglasila dramatičnost dosadne rutine stani – kreni. Na ovoj stanici spikeri zvuče tako smirujuće. Možda bi baš njihov glas mogao da kaže: isprva primetimo nerazrešene osećaje i pre-kratke rečenice, male gluposti i povremene uzvike.
   

Zatim ispod kontrolisane površine počinjemo čitati / videti suptilna značenja. Kao što se divlje suprostavljeni osećaji mogu da mešajo bez da bi remetili strašni mir. Melankolija ili požuda, usamljenost ili samoća, dosada ili očaj. Možeš se poistovetiti ili ne primetiti. Čini mi se, da je tako u redu za ovo vreme / za sada.

 

 

 Mina Fina - Its okay for now / for this time

Mina Fina – Its okay for now / for this time

 

 

Mina Fina (1978) je umetnica mlađe generacije koja istražuje crtež, animaciju i video. Učestvovala je na više grupnih izložbi u Berlinu, Londonu, Lajpcigu, Njujorku i Ljubljani. Samostalne izložbe imala je u Ljubljani i Zagrebu. Sada po prvi put i u Beogradu. Objavila je šest knjiga umetnika.

www.minafina.si

www.gradbeograd.eu

 

Mina Fina — Its okay for now / for this time – izložba

9 – 16. jul, Velika galerija KC Grad, Braće Krsmanović 4

Otvaranje izložbe – ponedeljak 9. jul u 20h