Home

VESTI

„Mikser Design Market – Valentine Edition“ u nedelju u MH-u

No Comments Kultura

„Mikser Design Market – Valentine Edition“ u nedelju u MH-uU nedelju, 9. februara, od 12 do 20 časova, u Mikser House-u (Karađorđeva 46) se održava „Mikser Design Market – Valentine Edition“, prodajna izložba dizajniranih predmeta, u ovom izdanju specijalno pripremljenih za predstojeći Dan zaljubljenih.

   

U sklopu pratećeg programa biće prikazane projekcije kratkih filmova o dizajnu, a održaće se i modna radionica za odrasle visoke škole za modu i umetnost „Mod’Art International“. Specijalni gost jednog od učesnika marketa – beogradskog brenda „DechkoTzar“, biće Dušan Kojić – Koja, frontmen kultnog benda „Disciplin A Kitchme“.
 

Najmlađi posetioci „Mikser Design Marketa“ će moći poruke ljubavi da razmenjuju temperama i uče kako se crta na platnu u okviru radionice  „Koga voliš ti?“, koja počinje u 12 časova. Radionica namenjena deci uzrasta 7-14 godina. Učešće na radionici je 250 dinara. Prijavljivanje se vrši putem imejla: [email protected]

 

Za sve one koji žele da se oprobaju u modnom dizajnu, visoka škola „Mod'Art International“ iz Beograda je pripremila radionicu „ReModArtiraj se“ koja će posetioce naučiti kako da vrate život staroj garderobi. Potrebno je da svi koji su zainteresovani za učešće u radionici sa sobom ponesu odevni predmet ili deo aksesoara koji želite da oplemene, a dizajneri će im pokazati kako da svoje kreativne zamisli sprovedu u delo.  Radionica je besplatna i traje od 13 do 16 časova.

Poštovaoci beogradskog novog talasa će moći da uz kupljenu majicu brenda „DechkoTzar“, čiji dizajn za ovu specijalnu priliku potpisuje „Black Tooth“, dobiju i CD sa novim singlom sastava „Disciplin A Kitchme“, a od 17 do 19 časova diskove će potpisivati frontmen benda Dušan Kojić – Koja.

 

 

 „Mikser Design Market – Valentine Edition“ u nedelju u MH-u

„Mikser Design Market – Valentine Edition“ u nedelju u MH-u

 

 

„Mikser Design Market“ je prava destinacija za sve one koji žele da svoj stil upotpune unikatnim nakitom ili komadom odeće ili da osveže enterijer svog doma neobičnim komadom nameštaja, kao i za one koji žele da kupe zanimljiv i originalan poklon za praznik ljubavi. Na manifestaciji će se ove nedelje predstaviti gotovo 50 dizajnera, kreativnih preduzetnika, zanatlija i proizvođača: „Bi Žu“ (nakit), Biljana Jeličić (dekorativni predmeti),  „Galerija 1250“ (keramika), „Retro kravate“ (kravate), aeromodelarski klub „Modelar“, „Afro Blue“ (nakit), „AKASH studio“ (dekupaž), „Ant t-shirts“ (majice), „Cake Pops Duca“ (tortice), „Ceger“ (torbe i rančevi), „Coka“ (lutke), „Crno Mleko & Civilook“ (vintiž i modni studio), „Curlylab“ (nakit), „Daisy“ (nakit), „Dechkotzar“ (majice), „Draga“ (nakit), „DUM“ (torbe i tašnice), „Ester i Evin“ (torbe, majice, šolje), „Glory Box“ (nakit, lampe i odevni predmeti), „Hand made hats“ (šeširi), „ILLA petwear“  (odeća za pse), Ivan Grozdanovski (novčanici), „IznenadiMe“ (foto slova), „Jao Workshop“ (table), „KAKO.KO design studio“ (modni aksesoari), „Kaleidoskop Ceca“ (upotrebni predmeti), „Kinky unikatni nakit“,  „KUČI“ (odelca za pse), „Lookie nakit“, „Mačka i Tačka“ (nakit),  „Mamamaya“ (nakit), „Mia Mia handmade cosmetics“ (heklani nakit i kozmetika), „Minimal“ (nakit), „MooShema“ (kecelje i mušeme), „Mod’Art International“ (modni predmeti), „Motor t-shirts“ (majice), „Ocho Design“ (nakit), „Polka Dot Jewelry“ (nakit), „REdesign 21“ (nakit), „Restart Recycle art“ (nakit od recikliranih elemenata), „Samsara moda II“ (nakit), „Sveske SI“ (sveske), „SundryArt „ (nakit), „Sweet Craft&Stuff“ (upotrebni predmeti), „Tintolino Family“ (slatkiši), „The ONLY ONE haljine“, „Ugrčić design“ (modni predmeti), „VisnjArt“ (nakit).

 

Ulaz na „Mikser Design Market“ je besplatan za posetioce.

 

MIKSER je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.

Organizacija MIKSER pokrenula je MIKSER FESTIVAL najveću regionalnu smotru kreativnosti i inovacija i osnovala MIKSER HOUSE – Balkanski dizajn centar, permanentni multifunkcionalni prostor za kulturne, edukativne i komercijalne aktivnosti, smešten u inspirativnom zdanju nekadašnje industrijske garaže. Zahvaljujići sinergiji oba Mikserova projekta locirana u Savamali, ovaj zapušteni kvart prolazi kroz proces urbane transformacije u progresivni kulturni distrikt.