Home

VESTI

Konkurs za učešće na konferenciji BDW

No Comments Kultura

Konkurs za učešće na konferenciji BDWKompanije Danube Foods Group i Pošta Srbije, u saradnji sa Belgrade Design Week-om i Infostud-om, najboljim srpskim studentima poklanjaju 20 kartata za kreativnu i biznis edukativnu konferenciju «SMART2», koja će ove godine biti održana od 3. do 5. juna.

 

Konkurs je namenjen studentima svih srpskih univerziteta a osnovni kriterijumi su ostvareni akademski uspeh, motivacija za učešće na konferenciji i proaktivnost tokom studija. Peti jubilarni Belgrade Design Week (BDW) biće održan od 29. maja do 5. juna.

BDW će ove godine biti sastavljen iz nekoliko programskih celina od kojih je najznačajnija i najvažnija trodnevna kreativna i biznis-edukativna konferencija, ove godine pod nazivom SMART2 (PAMET2) od 3. do 5.juna.

 

Beogradska nedelja dizajna jedina je konferencija na svetu koja na ovaj način okuplja najveće kreativce i svetske mislioce današnjice, zbog čega je od vodećih svetskih stručnjaka i medija dobila priznanje za najbolju svetsku kreativnu konferenciju.

 

Neki od predavača ovogodišnje konferencije BDW-a, koji svojom vizijom, talentom i idejama menjaju i oblikuju svet, su: Bjarke Ingels, danski arhitekta koji je projektovao paviljon za Dansku na Expo 2010; Marti Guixe, poznati španski dizajner i arhitekta; Ola Rune iz švedskog dizajn tudija CKR; iz Nemačke dolaze Werner Aisslinger, Wilkhahn, Weiss-Heiten i Stylepark, i pored njih još dvadesetak predavača iz Italije, Turske, Izraela, Holandije i Austrije.

 

 

EDU radionice na BDW

EDU radionice na BDW
 

 

Dolazak ovih istaknutih predstavnika kreativnih industrija pomogle su ambasade Holandije, Švedske, Španije, Turke, Danske i Izraela, nemačka organizacija GTZ, Austrijski kulturni forum i Danish Arts Agency. British Council povodom 70 godina u Srbiji sa ponosom predstavlja tri britanska predavača na BDW-u: Jaime Hayon, dizajner koji je svojom inastalacijom otoviro prošlogodišnji London Design Festival; David Linderman iz agencije za vizuelne komunikacije Hi-Res! i Andy Stevens iz Graphic Thought Facility brending i dizajn studija iz Londona.

BDW je ove godine pokrenuo i društveno-odgovornu akciju sa domaćim kompanijama i institucijama koja za cilj ima da najboljim studentima srpskih univerziteta omogući besplatno učešće na konferenciji. Kompanije koje su ove godine u saradnji sa BDW-om i Infostud sajtom obezbedile karte za 20 najboljih studenata su Pošta Srbije i Danube Foods Group.

Kako aplicirati?
Na adresu bdw@infostud.com poslati CV i motivaciono pismo (do 300 reči) najkasnije do 27. maja.

Tim Infostuda će doneti odluku i obavestiti najbolje studente koji su osvojili karte za konferenciju.
Celokupan program ovogodišnjeg BDW-a i konferencije "SMART2" pogledajte na adresi www.belgradedesignweek.com

bdw@infostud.com

http://www.belgradedesignweek.com

Rok za konkurisanje:
27.05.2010.