Home

VESTI

Iritacije – projekat vizuelno-muzičkih događaja

No Comments Kultura

Iritacije - projekat vizuelno-muzičkih događajaProjekat Iritacije inspirisan je radom francuskog kompozitora Erika Satija, začetnika mnogih avangardnih umetničkih strujanja koja su obeležila 20. vek.

   

Čine ga dva vizuelno-muzička događaja u okviru kojih će likovni i muzički umetnici prikazati nove radove, bazirane na nekim od principa od kojih je sazdano Satijevo delo Vexations (Iritacije).
  

Autori:

Dragana Jovanović
– magistar kompozicije, docent na FMU u Beogradu. Umetnica polistilistične orijentacije, komponuje muziku različitih žanrova: umetničku (instrumentalnu, elektronsku), primenjenu (filmska muzika), komercijalnu (pop žanrovi, reklame). Dela joj se izvode u više zemalja Evrope. Dobitnik je mnogih nagrada u zemlji i inostranstvu.


Aleksandra Zdravković
– diplomirala scenografiju na FPUD i magistrirala scenski dizajn na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Samostalni umetnik, član ULUS-a, sekcija prošireni mediji. Deluje u oblasti scenskog dizajna i savrene umetnosti.

Grupa Secondhanders izvodi i preprodaje malo korišćenu (polovnu) muziku poznatih autora upakovanu i sređenu za gotovu upotrebu. Muzika se sastoji od delova i/ili celina poznatih kompozicija koji delima daju serioznost, a dodavanjem manje ili više uspelih ne-standardnih muzičkih sadržaja postiže se potrebna komunikativnost koja omogućava prodaju i brzu zaradu.

Dušica Dražić
– diplomirala na odseku za fotografiju na FPU u Beogradu. 2006. završila MFA program Umetnost u javnom prostoru i nove strategije na Univerzitetu Bauhaus u Vajmaru (Nemačka). Traga za prostorima nepravilnosti, razlika, fleksibilnosti, intuicije, s fokusom na napuštena i zaboravljena mesta, promišljajući opaženu transformaciju na nivou kulturološkog kontinuiteta, simboličkih nepravilnosti i individualnih delovanja.

 

 Iritacije - projekat vizuelno-muzičkih događaja

Iritacije – projekat vizuelno-muzičkih događaja

 

 

Izvođači: Dragana Jovanović (elektronska muzika), Saša Mirković (viola), grupa Secondhanders

Programiranje svetla:
Izvanredni Bob

Projekat je finansijski podržala Organizacija muzičkih autora Srbije SOKOJ.

Radno vreme Velike galerije DKSG tokom trajanja projekta Iritacije: svakog dana osim nedelje od 20:00 do 22:00

 

DRAGANA JOVANOVIĆ / ALEKSANDRA ZDRAVKOVIĆ  /11- 15. 9/
Koncert i otvaranje izložbe u utorak 11. 9. u 21.00

SECONDHANDERS / DUŠICA DRAŽIĆ /21-26. 9/
Koncert i otvaranje izložbe u petak 21. 9. u 21.00