Home

VESTI

Hayonu Grand Prix BDW-a

No Comments Kultura

Hayonu Grand Prix BDW-aDobitnik Gran prija pete Beogradske nedelje dizajna (BDW) je španski umetnik i dizajner Jaime Hayon, koji živi i stvara u Londonu, gde je prošle godine njegovom instalacijom "Turnir" na Trafalgar Skveru otvoren London Design Festival.

Hayonu je nagrada uručena 5. juna na proslavi povodom zatvaranja BDW-a, održanoj u klubu Magacin, a na poklon je dobio ljubičaste cipele, rad dizajnera Vladimira Lazarevića iz Beograda.

 

Dobitnik je niza nagrada, među kojima su “Najbolja instalacija” (časopis Icon) i “Kreator u usponu” (časopis Wallpaper).

Ostvario je uspešnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih brendova poput: ArtQuitect, Established and Sons, Moooi, Metalarte and Swarovski, Bernhardt Design, Piper Heidsieck, Gaia and Gino i Bosa Ceramiche…

 

 

Hayonu Grand Prix BDW-a

Hayonu Grand Prix BDW-a

 

 

Hayon je na BDW-u gostovao uz podršku Britanskog saveta, povogom 70-godina rada tog kulturnog centra u Srbiji.

Hayon je bio jedna od zvezda kreativne i biznis-edukativna konferencije petog BDW, koja je okupila od 3. do 5. juna u Ateljeu 212 tridesetak istaknutih dizajnera, arhitekata i drugih kreativnih umova iz celog sveta, a nazvana je “Smart2” (Pamet na kvadrat).

 

 

 

Izvor:

Designed.rs