Home

VESTI

Festival “Napravi me!” u REX-u

No Comments Kultura

Festival “Napravi me!” u REX-uFestival “Napravi Me!”, zamišljen kao serija radionica o izradi i upotrebi različitih uređaja uz kritički osvrt na prisustvo tehnologije u javnom i zajedničkom prostoru, biće održan u KC REX u Beogradu od 10. do 13. juna.

 

Radionice su namenjene tehnički upućenim ženama i devojkama, kao i entuzijastima svih rodova, bez ikakvog prethodnog znanja.

 

Radionice će voditi umetnice i aktivistkinje okupljene oko nezavisnih samoorganizovanih inicijativa iz Holandije, Austrije i Srbije, a baviće se prišluskivanjem elektromagnetnih talasa, analizom bežičnog internet saobraćaja, upotrebe satelitskog signala za GPS i solarne energije za napajanje.

 

“Cilj je da se, kroz tematiku na relaciji između tehnologije, umetnosti i (h)aktivizma, preispitaju datosti koje nam tehnologija nameće kao i da se podstakne razumevanje i aktivno učešće u njenoj izradi. Radionice su osmišljene tako da osposobe i ohrabre polaznice da rade sa svakodnevnom tehnologijom i prilagode je svojim potrebama. Od njih se ne očekuje visoko tehničko predznanje već radoznalost da upoznaju i modifikuju tehnologiju koja nam je na raspolaganju”, piše u saopštenju organizatora.

 

 

 Festival “Napravi me!” u REX-u

Festival “Napravi me!” u REX-u

 

Radionice će se odvijati tokom 4 dana, sa dve do tri paralelne radionice. Glavni program je isključivo ženskog karaktera, zamišljen kao razmena znanja ‘žene ženama' u jednom autonomnom ženskom prostoru.

 

Program će jednim delom biti otvoren za učešće svih zainteresovanih, sa ciljem da otvorimo naše aktivnosti i sadržaj prema svima sa kojima delimo svakodenvni prostor, kao što se i radionice bave našim svakodnevnim okruženjem.

Prijave za radionicu se mogu slati na adresu: [email protected]

 

 

 

 

Izvor:

B92.net