Home

VESTI

Festival Krokodil 17. februara u KCB-u

No Comments Kultura

Festival Krokodil 17. februara u KCB-uFebruarsko izdanje festivala KROKODIL, odnosno Književnog regionalnog okupljanja koje otklanja dosadu i letargiju, biće održano u četvrtak 17. februara od 19h u Dvorani Kulturnog centra Beograda, najavili su organizatori.

Učesnici zimskog KROKODIL-a biće književnici David Albahari, Biljana Srbljanović, Sreten Ugričić, Dragan Velikić, Vladimir Arsenijević, Marko Vidojković i umetnik Aleksandar Zograf, uz Ivana Bevca i Kruna Lokotara kao voditelje programa. 

 

U KCB-u, u pauzama između čitanja tekstova, publiku će zabavljati alternativni sastav "Ah, Ahilej".

Regionalni književni festival KROKODIL prvi put je održan u junu 2009. godine u Beogradu, s namerom da beogradskoj književnoj publici predstavi izbor iz najznačajnije i najzanimljivije književne produkcije regiona. 

 

 

Javno čitanje, KROKODIL 2010.

Javno čitanje, KROKODIL 2010.

 

 

KROKODIL je do sada imao i nekoliko gostovanja: u okviru letnjeg "Scena festa" u Inđiji, na pulskoj manifestaciji "Sa(n)jam knjige u Istri i u programu "Dani Beograda" u Ljubljani.

Predstavljanje u Kulturnom centru Beograda izbor je iz programa festivala KROKODIL koji će biti izveden u okviru zvaničnog predstavljanja srpske književne scene u martu 2011. na Sajmu knjiga u Lajpcigu, na kojem je Srbija počasni gost.

Iako je festival KROKODIL koncipiran kao regionalni festival čitanja, u okviru nastupa na Lajpciškom sajmu on će predstaviti isključivo dela i autore savremene srpske književnosti, s akcentom na one čija su dela već objavljena na nemačkom jeziku.

 

 

 

Izvor:

B92