Home

VESTI

Festival Japanizam 2011

No Comments Kultura

Festival Japanizam 2011Japanizam predstavlja jedini regionalni festival posvećen japanskoj pop-kulturi održaće se po četvrti put od 30 juna do 3 jula u Domu Omladine Beograd u organizaciji društva Sakurabana i japanske ambasade i uz podršku grada Beograda.

Ovogodišnja tema naše nagradne izložbe radova, kao i celokupnog festivala, glasi "NeoBeograd-NeoTokio". Pored izložbe tu je i Artist Alley tj shopping zona gde možete naći unikatnu odeću, nakit i radove domaćih umetnika inspirisane Japanom.

 

 U Game Room-u možete isprobati najnovije gaming konzole, učestvovati na turniru u video igrama BlazBlue, okušati sreću u Yu-Gi-Oh! kartičnoj igri, i upoznati se sa još mnogim društvenim igrama.

 

Zanimljivi predavači će vam približiti nove pojmove poput toga šta je "mecha" i "cyberpunk", a gost "Japanizma" je Aleksa Gajić, koji će sa vama podeliti svoja iskustva u profesionalnom bavljenju animacijom u Srbiji.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=dbX3OUGn8Ko|width=450|height=364{/mgmediabot2} 

Japanizam

 

 

Neka vas tri projekcije fantastičnih japanskih animiranih ostvarenja odvedu u različite vizije budućnosti. Sumo rvanje je jedna od najstarijih japanskih borilačkih veština i sa ponosom je predstavljamo na ovogodišnjem festivalu.

 

Pored ovoga, na našim radionicama imaćete priliku da vidite i kako nastaje japanski manga strip, da naučite kako se prave origami figure, da savladate pravila igre Go i da isprobate pisanje japanskom kaligrafijom.

 

 

Festival Japanizam 2011

Festival Japanizam 2011

 

 
"Japanizam" će zatvoriti Cosplay Maid Cafe, na kome ćete videti najrazličtije kostime inspirisane japanskim animiranim filmovima, serijama i igrama, kao i slušati popularnu japansku muziku, uz piće i posluženje kojim će vas nuditi naše kostimirane hostese.

Pozivamo vas da podelite sa nama ovaj jedistveni događaj i iskusite sasvim drugačiji Japan.

 

Vise informacija na

www.sakurabana.info