Home

VESTI

Festival “Dani Sarajeva”

No Comments Kultura

Festival “Dani Sarajeva”Od 19. do 23. maja ove godine u Beogradu se po četvrti put održava festival „Dani Sarajeva“, koji organizuju Inicijativa mladih za ljudska prava i Agencija za saradnju sa NVO i evropsku harmonizaciju grada Beograda.

U glavni grad Srbije doći će više stotina umetnika, gradskih zvaničnika, predstavnika medija… Festival će biti i važno mesto susreta mladih iz Sarajeva i Beograda, od kojih će mnogi po prvi put upoznati svoje vršnjake iz susedne zemlje.

“Dani Sarajeva” se svake godine održavaju u maju, kao podsećanje na početak četvorogodišnje opsade Sarajeva. 

 

Festival od 2007. godine stvara nove i obnavlja stare veze Beograđana/ki i Sarajlija/ki. Umetnost je i dalje ta koja najlakše prelazi granice, a festival je od prošle godine dobio i zvaničnu podršku gradova.

 

 

Festival “Dani Sarajeva”

Festival “Dani Sarajeva”

 

 

 

„Dani Sarajeva“ stvaraju prostor za preispitivanje zajedničke prošlosti, diskusiju o menjanju sadašnjih prilika i odnosa, kako bi se izgradila bolja budućnost regiona.

Prošle godine, treće “Dane Sarajeva” posetilo je oko 5.000 ljudi. Iz Sarajeva je na festival došlo više od 250 umetnika/ca, političara/ki. O manifestaciji je izveštavalo više od 20 medijskih kuća iz BiH, dva medija iz Zapadne Evrope i 20 medija iz Srbije.

 

 

 

 

Više informacija:

www.danisarajeva.com