Home

VESTI

Designers Love Japan!

No Comments Kultura

Designers Love Japan

Podršku Japanu dali su i dizajneri okupljeni oko konkursa "PLAKAT ZA JAPAN" koji je raspisan 16. marta na Designed.rs.

U Galeriji O3one, 09.aprila je otvorena humanitarna izložba "Designers Love Japan" na kojoj je moglo da se vidi 20 radova autora različitog senzibiliteta koji su izabrani od ukupno 275 pristiglih radova.

Brojna publika među kojima su bili i Japanci koji žive u Beogradu, imali su priliku da vide na 4 monitora i ostale radove koji su pristigli na konkurs. Dvadeset najuspešnijih radova izloženi su u galeriji O3on.

 

Designed.rs se zahvaljuje svim autorima koji su poslali svoj rad. Svi radovi će se uskoro naći na posebnoj sekciji sajta Designed.rs

Publici se obratio prvi sekretar ambasade Japana u Srbiji, gospodin Pecuja Cubota koji se zahvalio dizajnerima i svima koji su došli i na simboličan način dali podršku narodu Japana. Istakao je da srpski narod u ovoj teškoj situaciji pokazuje solidarnost sa daleko razvijenijom zemljom kakva je Japan.

 

 

 Designers Love Japan

Designers Love Japan

 

"Pre svega želeo bih da izrazim svoju najdublju zahvalnost svim građanima Republike Srbije na izrazima saosećanja, podrške solidarnosti kao i ponude pomoći. To je zaista jedan lep gest za naš narod koji je zadesio veliki zemljotres i cunami", istakao je Cubota.

Gospodin Ljubomir Miladinović rukovodilac službe za međunarodnu saradnju ispred Crvenog krsta Srbije takođe je izrazio zahvalnost za organizovanje ovakvog skupa i podcrtao da je iz Srbije za pomoć Japanu otišla konkretna novčana pomoć već u dve tranše, i da se očekuje prebacivanje treće tranše pomoći iz Srbije.

 

 

 Designers Love Japan

Designers Love Japan

 

 

Iz Srbije je u Japan do sada prebačeno novčane pomoći u iznosu od oko 1.600.000 dolara. Istakao je da "u tom materijalnom smislu, ogromna spremnost, ogromna pomoć, ogromna opredeljenost i praktično realizacija, jeste zapravo cilj da taj novac koji su ljudi opredelili što pre dođe do onih koji su najugroženiji".

Publici se obratio i Slobodan Jovanović Coba, osnivač i kreativni direktor Designed.rs koji je iskoristio priliku da se zahvali svim dizajnerima i autorima koji su u tako kratkom roku odgovorili na konkurs "PLAKAT ZA JAPAN" i poslali radove u tolikom broju.

 

 

 Designers Love Japan

Designers Love Japan

 

 
Svi oni koji su dali novčani prilog u kasicu Crvenog krsta bili su ukrašeni bedževima "Designers Love Japan". Bilo je i zainteresovanih za otkup radova, takođe u svrhu sakupljanja pomoći. O svakoj realizovanoj prodaji rada biće obavešteni kako autori tako i javnost. Dva rada po izboru Designed.rs biće poklonjena ambasadoru Japana Tošiu Cunozakiju i prvom sekretaru ambasade gospodinu Pecuji Cuboti.

Designed.rs se posebno zahvaljuje štampariji SUPERDOT iz Beograda koja nam je nesebično izašla u susret i omogućila štampanje plakata. Takođe se zahvaljujemo galeriji O3one koja nam je pomogla u realizaciji izložbe, Crvenom krstu Srbije, kao i Rakia baru prijatelju izložbe!

 

 

 

Izvor:

Designed.rs