Home

VESTI

Beogradsku nedelju dizajna otvara projekat 100% FUTURE SERBIA

No Comments Kultura

Beogradsku nedelju dizajna otvara projekat 100% FUTURE SERBIABeogradska nedelja dizajna ove godine se otvara projektom 100% FUTURE SERBIA koji je posvećen promovisanju najtalentovanijih domaćih mladih kreativaca, kao i etabliranih autora koji žele da izlažu po jedinstvenim propozicijama projekta.

 

Konkurs za autore iz svih domena kreativnih indistrija je otvoren do 15. maja, na sajtu www.belgradedesignweek.com .

 

100% FUTURE SERBIA služi kako popularizaciji dizajna, tako i podršci trgovinama i ugostiteljstvu u Beogradu, koji su takodje u krizi, a koji su imali sluha da svoje izloge daju potpuno besplatno. Radovi će, kao i prošle godine, biti istaknuti u izlozima u centru Beograda. Od Kalemegdana do Slavije, u Strahinjića Bana i na Bulevaru, slučajni prolaznici i gosti Beograda kao i prefinjeni ljubitelji dizajna, će vodeći se mapom projekta sa spiskovima izlagača i izloga koja će se deliti na velikom broju info punktova u gradu, moći da uživaju u jednoj pravoj "gradskoj" izložbi.

Otvaranje projekta će biti u saradnji sa SUPERKVART-om, koji će napraviti ogroman block-party, i na zatvorenim ulicama Kralja Petra, Zmaja od Noćaja i Uzun Mirkovoj, organzovati žurku za pamćenje, posvećenu svim autorima koji učestvuju u projektu! Ulaz je slobodan za sve građane, a očekuju vas modne revije, muzički program, postavljene klupe i zelenilo, kao i specijalna dekoracija i duh te jedinstvene lokacije.

 

 Beogradsku nedelju dizajna otvara projekat 100% FUTURE SERBIA

Beogradsku nedelju dizajna otvara projekat 100% FUTURE SERBIA

 

 

Prvi put od postojanja BDW-a ovaj projekat je podržalo Ministarstvo kulture, informisanja i informativnog društva Republike Srbije, potvrđujući time važnost nastupa domaćih autora pred gostima festival, jer su gosti ne samo predavači, već i preko 150 akreditovanih medija iz regiona i sveta. Augmented Reality aplikaciju će izraditi agencija BrandMama, koja će omogućiti da se detaljan profil autora i rada prikazu u SmartPhonu (Android i OSX) posetioca koji se uperi u izlog sa radom. Nagrade za autore obezbedjuje SIEPA, dok se BDW nada da će ceo projekat biti pod pokroviteljstvom BELEF-a, kao vredan znak početka beogradskog kulturnog leta!

Za one koji još nisu nabavili karte za najveću konferenciju kreativnosti u region, do 15. maja je povlašćena cena od 150 evra. Ove godine postoji specijalna ponuda za studente kreativnih industrija, koji su ujedno i naša primarna ciljna gupa. Svaki student koji pošalje motivaciono pismo na adresu tickets@belgradedesignweek.com plaća samo 50% od ukupne studentske cene, tj. 50 evra za ovogodišnju Beogradsku nedelju dizajna. Motivaciono pismo bi trebalo da sadrži deset rečenica u kojima bi studenti trebalo da navedu koga žele da vide na ovogodišnjoj Beogradskoj nedelji dizajna i zašto oni sami smatraju da im je BDW važan za sopstveni akademski i profesionalni razvoj.

Više informacija na: www.belgradedesignweek.com