Home

VESTI

Beogradska nedelja umetnosti 2011

No Comments Kultura

Beogradska nedelja umetnosti 2011

Beogradska nedelja umetnosti je nova manifestacija koja će ovog leta obogatiti glavni grad brojnim umetničkim sadržajima i ponuditi priliku mladima da prikažu svoja dela i prošire svoje znanje kroz raznovrsne radionice.

Od 3. do 10. jula će biti organizovani programi koji se bave najrazličitijim umetničkim oblastima i oblastima dizajna, te će svako biti u mogućnosti da pronađe nešto što ga interesuje.

 

Projekat će biti realizovan uz podršku Kancelarije za mlade Grada Beograda, Opštine Novi Beograd, Kancelarije za mlade GO Novi Beograd i Opštine Stari grad.

Otvaranje Beogradske nedelje umetnosti biće održano na Trgu Republike, 3. jula sa početkom u 20 časova. Uz dobru muziku i atmosferu, Beogradsku nedelju umetnosti otvoriće šef Kancelarije za mlade Grada Beograda.

 

 

 Beogradska nedelja umetnosti 2011

Beogradska nedelja umetnosti 2011

 

U saradnji sa UK Parobrod, 4.jula u 21h, organizujemo Film Street, letnji bioskop, na uglu Palmotićeve i Milutina Bojića. Mladi modni dizajneri će imati priliku da prijave svoje radove za učešće na modnoj reviji Young Walk koja će se održati 5. jula u Domu Omladine, a svi oni koji se bave fotografijom mogu učestvovati u stvaranju izložbe BEOGRADicikliraj! Ova izložba realizovaće se uz podršku Opštine Novi Beograd i Kancelarije za mlade GO Novi Beograd.

Poznati stručnjaci će učestvovati na pet radionica:
• "Guerilla filmmaking" u Domu omladine- Reditelj filmova "Šejtanov ratnik" i "Šišanje" Stevan Filipović će u okviru ove radionice uz pomoć ostatka ekipe koja je radila na ovim filmovima govoriti o tome kako prevazići budžetske granice i u gerilskim uslovima snimiti film i uraditi postprodukciju.

• "PARK-ing"- Učesnici radionice uz stručno vođenje dizajnera i inženjera pejzažne arhitekture rešavaće moguće postavljanje živih zidova i visećih vrtova kao samoodrživih sistema na strukturalne konstrukcije parking garaža Obilićev venac.

• "Igra svetlosti i senke" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu- Radionica će biti podeljena u dva dela, i održaće se na sceni "Studio" Jugoslovenskog dramskog pozorišta. U prvom delu će se govoriti o izvorima svetla i na koji način se oni koriste u pozorištu. Učesnici radionice će u drugom delu moći da učestvuju u rešavanju zadataka na temu „Svetlosni štimung”.

 

 

 Beogradska  nedelja umetnosti 2011

Beogradska nedelja umetnosti 2011

 

• "Modna fotografija" u Domu omladine- Jedan od naših najpoznatijih fotografa Miša Obradović će u okviru ove radionice preneti učesnicima svoje bogato iskustvo iz oblasti modne fotografije. Učesnici će fotografisati modele u krecijama dizajnera koji će svoj rad prikazati na reviji Young Walk 5.jula u Domu omladine.

• "Muzička produkcija" u Domu omladine- Vladimir Racković će otkriti učesnicima radionice sve tajne snimanja rok i pop muzike kroz svoju novu knjigu Snimanje muzike.

Prijave za radionice i izložbu Beogradicikliraj se mogu slati do 20. juna, a za učešće na modnoj reviji je potrebno prijaviti se do 15. juna. Više informacija zainteresovani mogu pronaći na www.bnu.rs