Home

VESTI

Adria Music Conference

No Comments Kultura

Adria Music ConferenceAMC će u svojoj prvoj godini obraditi važne teme iz regije sa naglaskom na urbanu muziku, uz svetske izvođače kao što je REV. RUN OF RUN DMC!

Od četvrtka 02. do nedjelje 05. juna ove godine održaće se prva muzička konferencija u regiji pod nazivom Adria Music Conference. 

 

AMC će u svojoj prvoj godini obraditi goruće teme iz regije sa naglaskom na urbanu muziku. Mesto susreta biće grad Umag i ATP stadion koji će se pretvoriti u AMC muzički grad gde će se održavati predavanja, radionice, dnevne promocije novih singlova i bendova, kao i veliki večernji koncerti. Konferencija će okupiti više od 30 eminentnih predavača iz regije i sveta, a očekuje se više od 1000 učesnika.

Misija organizatora je promovisanjem urbane kulture kontinuirano raditi na poboljšanju kvaliteta edukacije, komunikacije i umrežavanja muzičke industrije u regiji. Cilj konferencije je pronaći odgovore na goruća pitanja industrije i aktuelne teme iz sveta muzike. U radionicama će učesnici, između ostalog, moći naučiti kako napisati tekst za hit pesmu, kako složiti najbolju plesnu koreografiju, naučiti DJ posao ili producirati. 

 

Adria Music Conference

Uz muzičkog TV partnera konferencije, regionalnog MTV-a, potpunu podršku Istraturista, Grada Umaga i TZ Umaga verujemo da će AMC u sledećim izdanjima postati najveća i najznačajnija muzička konferencija i centar urbane kulture u regiji, a prema uzoru na najveće u svetu kao što je Winter Music Conference u Miamiu.

'Super je stvar da se ljudi koji rade u muzičkog industriji mogu naći na jednom mestu gde razmjenjuju svoja iskustva, i to iz svih područja industrije jer inače to nemaju priliku!' rekao nam je Frx (Radio 101/MTV).

Osim radnog dela AMC će pružiti priliku i newcomer bendovima jednako kao i etabliranim imenima hrvatske, ali i regionalne muzičke scene da se predstave na AMC live stage-u. Kao kulminacija same konferencije, čak 2 dana za redom, u petak 3. i subotu 4. juna, održaće se veliki koncerti – UMAGINATION! S ponosom već sada možemo najaviti gostovanje Rev. Runa of RUN DMC koji je osnivač najuticajnije hip hop grupe u svetskoj istoriji. RUN DMC je grupa koja je promenila muzičku kulturu i širila granice urbane kulture čak i preko odeće i obuće što se do tada niko drugi nije usudio. 

 

 

RUN DMC
RUN DMC

 

'Adria MC u svakom je slučaju jako pozitivna inicijativa jer otvara prostor za dijalog i novi oblik prezentacije muzičke industrije u vreme kad je to najpotrebnije. Naime, razvojem interneta, ništa nije isto kao pre. Inicijative za dijalog, komunikaciju i posticaj novih vrednosti, najviše u regiji, u svakom slučaju su dobrodošle.' – podržao je projekt i Darko Bakić iz Instituta hrvatske muzike.

Krajem januara u restoranu Lido održano je prijateljsko okupljanje muzičke industrije povodom pokretanja AMC-a, i industrija je već sada potvrdila da je projekat i više nego potreban regiji. Samo neka od uvaženih imena koja su se na ovom druženju pojavila i podelila svoje ideje sa organizatorima bili su Ilko Čulić (Radio 101), Dražen Kokanović (Jazzarella), Marijo Goršić (Hartera/Mars festival), Marija Husar (muzičarka), Ivan Vukušić (Radio Antena), Boris Đurđević (muzičar), Goran Komerički (Hrvatski radio), Lana Borić (MTV), diskografske kuće Menart, Universal Hrvatska, Dallas i mnogi drugi.

'Mislim da je konferencija odlična platforma za sve nas muzičare jer možemo promovisati svoju muziku, ali i razgovarati sa diskografima, medijima, kritičarima i publikom. I to sve na jednom mestu! – izjavila je Marija Husar (muzičarka).

Ograničeni broj promotivnih AMC paketa koji uključuju kotizaciju za konferenciju, smeštaj za 4 dana i ulaznice za sve koncertne spektakle i Umagination možete pronaći po atraktivnoj ceni već od 999kn.

Više informacija o promotivnim paketima i samoj konferenciji potražite na službenoj stranici AMC-a www.adriamc.com