Home

VESTI

Zona B & Point blank u klubu Gun

No Comments Koncerti

Point Black U subotu 26. februara bićete u prilici da vidite jedinstveni spoj dva legendarna beogradska bluz benda koji po prvi put prave zajednički koncert u Gun Club-u.

Radi se o nastupima kultnih bendova „Point Blank” i „Zona B”.

 

Gun Club 26. februara po prvi put postaje mesto okupljanja ljubitelja ove muzike, jer u njemu do sada nisu odzvanjali zvuci bluza.

Cena karte za koncert iznosi 500 dinara u pretprodaji. Karte mogu da se kupe u kafeu Šikarica, Skadarska 22. Vrata kluba se otvaraju u 22h.

Kultni beogradski bluz bend „Zona B” ove godine obeležava četvrt veka postojanja. Tim povodom bend najavljuje niz nastupa ali i promociju novog, osmog albuma. Prvi u nizu nastupa održaće se 26. februara u Gun Clubu (Miloša Pocerca 10).

 

 Zona B

Zona B

 

Najstariji  bluz bend u Srbiji  „Point blank” pridružiće se na bini „ Zoni B”, petočlanom sastavu koji predvodi Zdenko Kolar, nekadašnji basista „Idola".

Point Blank svira „graničnim područjima", to jest bluz koji je prožet elementima roka, fanka i kantrija, uz blage uticaje fjužna. Grupa, čiji je pun naziv „Dr Project Point Blank Blues Band”, opstaje na našoj sceni više od 25 godina. Prvi album je objavila 1983. godine, i to je bilo prvo ostvarenje neke srpske bluz grupe koje je potpuno snimljeno na engleskom jeziku.

 

Većina albuma snimljena je za PGP RTB, današnji PGP RTS. Iako relativno mali, tiraži su u suprotnosti sa popularnošću grupe koja je rado viđen gost na koncertnim podijumima.