Home

VESTI

Zbogom Brus Li slave 20. rođendan u Gun Clubu

No Comments Koncerti

Zbogom Brus Li slave 20. rođendan u Gun ClubuPosle nezaboravne rođendanske zabave u Novom Sadu novosadski pankburaši Zbogom Brus Li će u PETAK 30. novembra proslaviti dve godine od punoletstva u GUN KCUBU, u Beogradu.
  
Ovaj mini festival će se održati uz nesebičnu pomoć prijateljskih bendova: ČIKINE BOMBONE, HYPE i LONG NOSES. ZBOGOM BRUS LI će i na ovom koncertu nastupiti sa specijalnom gošćom Martom Čor za bubnjevima.
  

Podsećamo da je mini LP ,,Kokainka”,simbolično bele boje, objavila izdavačka kuća ,,Odličan hrčak” u formatu vinila, a kao ,,Free Download” se pojavio na sajtu EXIT LABELA. Uskoro nas očekuje i video spot za naslovnu numeru KOKAINKA, u režiji Miroslava Jovića Joce.

Pored Peđe Vraneševića, Bobe Kneževića i mnogih drugih gostujućih prijatelja muzičara, kao autor i pevač se na ovom mini albumu pojavljuje i Nikola Pejaković Kolja, glumac, scenarista, gitarista ičovek velikog srca i još većeg talenta:

,,Naravno da mi je drago što sam sarađivao sa jednim bendom kao što je Zbogom Brus Li ali mislim da nije dobro ni za koga pa ni za jedan bend da im ja budem vrhunac karijere.

Pesma Kokainka jednim delom nedvosmisleno govori o štetnim uticajima opojnih sredstava a drugim delom o organizaciji dostavljanja istih narodu. Velika je potreba da se o tome permanentno govori i ponavlja. Postoje milioni načina da se bude od nečega zavistan, kokainska ili heroinska zavisnost udara tako nisko da desetkuje ljude i razara porodice, ona vodi samo u smrt i nigde drugde. Dobrodošla je svaka akcija koja može da pomogne da se na taj problem skrene pažnja i da se ljudima kaže da to jednostavno nema nikakvog smisla.

 

 

 Zbogom Brus Li slave 20. rođendan u Gun Clubu

Zbogom Brus Li slave 20. rođendan u Gun Clubu

 

 

Trenutno ja nemam bend i ne sviram uživo ali ako posle izdavanja mog trećeg studijskog albuma napravim bend za svirke uživo, sigurno ću moći da nastupam i u duetu sa Zbogom Brus Li-jem”

,,Za 20. rođendan ispunjavamo sveželje!” poručuju ZBL pred koncert u Gun Klubu, uz napomenu da očekuju veliki broj rođendanskih poklona!

Beogradska publika će, pored najvećih hitova iz dosadašnje karijere ZBL-a, na najavljenim koncertima biti u prilici da čuje i neke nove pesme. Da li će to biti ,,Blou Džab”, ,,Krmena” ili ,,Posprdni marš”, bend će odlučiti na licu mesta…u zavisnosti od broja poklona koje dobije!

Cena karata za koncert u Gun Klubu je 400 dinara a ulaznice se mogu kupiti u kafeu Šikarica, Skadarska 22.

ZBL kratak intervju za medije:

– Da li ste za 20 godina ,,porasli"?

Zapravo smo se smanjili. Jesmo li sretniji jer smo pametniji? U svakom slučaju, toliko dugo smo i ostali u muzici. Nebili što sporije porasli. Evo ja tek od skora imam problema sa bubuljicama.

– Da li se neko do sada ,,drznuo" da zbl shvati ozbiljno?

Mi smo uvek i bili ozbiljni. Klovnovski zanat ili zanimanje dvorske lude ili budale, ako hoćete, spadaju u red najozbiljnijih zanimanja. Jer ko je ozbiljan? Političari? Ha ha ha. I u rokenrolu se počelo smatrati da si ozbiljan ako si obično ili mračnije obučen i ako su ti tekstovi pomalo nerazumljivi te lišeni duhovitosti. Zato je rokenrol i propao.

– Ko se u bendu ,,poslednji smeje" i kome/čemu?

Poslednji se smeje onaj ko uspe da nas nekako teškom mukom nadmudri i konačno napusti bend. Ali takvima se posle često nešto loše desi. Što si duže unutra sve ti je teže izaći. A i napolju nije bog zna kako.

– U 3 reči opiši svaku od pesama sa predstojećeg lp-ja?

Kokainka: antidrogeraška ali i antisistemska. Jer narkomanija i sistem su jedno. Blou džab: soft porn bluz. Krmena: antidijetska i polnjumenovska. Posprdni marš: reklama za kazoo i antireklama za smrt. Odjava programa: odjava programa