Home

VESTI

Zagrevanje za BUNT – Hvala što dolazite!

No Comments Koncerti

Zagrevanje za BUNT - Hvala što dolazite!Treći po redu festival klasične muzike BUNT, održaće se od 1. do 9. novembra na više lokacija u Beogradu, sa porukom: Klasika jeste za svakoga, hvala što dolazite. U sklopu najave festivala, u subotu, 10. oktobra, u Mikser House-u (Karađorđeva 46), sa početkom u 21 čas, održaće se besplatan koncert klasične muzike.
 
Kulturna organizacija Mikser i festival klasične muzike BUNT ove godine pokreću festivaslku kampanju koja bira potpuno drugačiji pravac, sa porukom: HVALA ŠTO DOLAZITE i KLASIKA JESTE ZA SVAKOGA.
  

Smatrajući da je pitanje promene važećeg kulturnog modela i obrasca od vitalnog značaja za mentalno i duhovno stanje populacije, a da je potpuno kontraproduktivno ono malo kulture što je preostalo zatvarati u još manje krugove izuzetne publike.

 

Upravo u to ime, Mikser i BUNT pozivaju svoju vernu publiku da u subotu, 10. oktobra, uživaju u večernjem koncertu klasične muzike koji je ovom prilikom potpuno besplatan za sve posetioce. 

 

 

 Zagrevanje za BUNT - Hvala što dolazite!

Zagrevanje za BUNT – Hvala što dolazite!

 

 
Na koncertu zagrevanja za BUNT, festival koji za cilj ima promociju stvaralaštva u polju muzike, publika će imati priliku da sazna deo programa predstojećeg festivala, ali pre svega da uživa u koncertu umetničke muzike pažljivo odabranih izvođača: Katarina Jovanović (sopran), Kšištof Šumanski (bariton), Bojana Dimković (klavir), Ljubiša Jovanović (flauta), Ivan Bašić (klavir), Milena Jančurić jazz trio, Aleksa Janković (klavir), Camrata Serbica Brass, Nada Kolundžija, Iva Ikon, Jovana Stanković & The Untacablues.

 

Koncert počinje u 21 čas, a ulaz je slobodan.

Besplatan koncert klasične muzike
ZAGREVANJE ZA BUNT 3.0 U SUBOTU U MIKSER HOUSE-U

 

 

Zagrevanje za BUNT - Hvala što dolazite!

Zagrevanje za BUNT – Hvala što dolazite!

 

 
MIKSER je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.

Organizacija MIKSER pokrenula je MIKSER FESTIVAL najveću regionalnu smotru kreativnosti i inovacija i osnovala MIKSER HOUSE – Balkanski dizajn centar, permanentni multifunkcionalni prostor za kulturne, edukativne i komercijalne aktivnosti, smešten u inspirativnom zdanju nekadašnje industrijske garaže. Zahvaljujići sinergiji oba Mikserova projekta locirana u Savamali, ovaj zapušteni kvart prolazi kroz proces urbane transformacije u progresivni kulturni distrikt.