Home

VESTI

Willard Grant Conspiracy u SKC-u

No Comments Koncerti

 Poznati američki alternativni sastav "Willard Grant Conspiracy" nastupiće ponovo u Beogradu 4. decembra od 21 čas u Studentskom kulturnom centru, a organizator događaja je "Popdepresija".

Kako organizator navodi, sastav "Willard Grant Conspiracy" u Beograd dolazi po treći put po želji voÄ‘e sastava Roberta Fišera

"Willard Grant Conspiracy" su prvi put u Beogradu svirali u Domu omladine u proleće 2004. godine, a Robert Fišer je, na istom mestu, u pratnji kontrabasiste, održao akustični koncert u decembru 2006.

Ovoga puta, pored Fišera i njegovog benda, kao specijalni gost na koncertu, pojaviće se kultni italijanski kantautor ÄŒezare Bazile, koji je početkom 2008. objavio odličan album "Storia Di Caino" u produkciji Roberta Periša (Pi Džej Harvi, Giant Sand, Eels…).

 

 

Karte za koncert su u pretpodaji na blagajni SKC-a od 17. novembra po ceni od 800 dinara.

 

Za nesto manje od dve decenije postojanja "Willard Grant Conspiracy" prešli su put od potpunog andergraunda do ulaska u TOP10 godišnjih lista prestižnih muzičkih magazina (kao što je to bilo u slučaju albuma "Regard The End" koji je dospeo na 4. mesto na listi časopisa "UNCUT" za 2003. godinu).

Jedina konstanta u grupi tokom svih ovih godina je Robert Fišer, lider benda, tekstopisac, kompozitor i pevač.

Pesme "Willard Grant Conspiracy" muzička kritika uglavnom svrstava u perjanice amerikane i alt-kantri muzičkog pravca. Fišer se u svojim pesmama uglavnom bavi pitanjima života i smrti, radosti i tuge, nade i očaja. Muzika koju "Willardi" stvaraju je jednostavna, iskrena i puna života.

Najnoviji album ovoga sastava "Pilgrim Road", jedan je od najupečatljivijih amerikana albuma u 2008.