Home

VESTI

White Lies dolaze u Beograd

No Comments Koncerti

White Lies dolaze u BeogradKoncertna agencija Long Play dovodi prvi put u Beograd i Srbiju WHITE LIES, trenutno jedan od najperspektivnijih bendova Velike Britanije i svetske scene, za koncert 2. decembra u velikoj dvorani Studentskog kulturnog centra!

Bend iz zapadne četvrti Londona Ilinga (Ealing) podigao je pre tri godine veliku prašinu i skrenuo pažnju na sebe kritike i publike u Britaniji posle svega nekoliko nastupa i bez zvaničnog izdanja iza sebe!

 

Long Play će ulaznice za koncert White Lies pustiti 20. septembra, kada će biti poznata cena i način prodaje.

 
Krajem 2008. godine usledili su prvi hit singlovi "Unfinished Business" i "Death", a potom podjednako uspešni "To Lose My Life" i "Farewell to the Fairground". Sva četiri hita našla se i na debitantskom CD albumu "To Lose My Life…", koji je objavljen u januaru 2009. godine odmah izbio na prvo mesto britanske top liste albuma, ispred konkurenata kakvi su Lady Gaga ili Kings of Leon! 

 

 

White Lies

White Lies

 

"I pored svih sumornih objava ubistava, smrtnosti i gubitka, ovo je ekstatično slušanje, snažna muzika za žurke", kaže o debiju White Lies uticajni britanski muzički časopis NME, koji pored ocene 8/10 udeljuje i stihovima benda epitet: "Nik Kejv (Nick Cave) sreće Edgara Alana Poa (Allan Poe)"!

"White Lies svoj debitantski album su napravili sa zvukom po uzoru na gotik-dens bendove iz osamdesetih kao Depeche Mode. Stihovi su mračni kao njihova muzika, više slomljenog srca nego romantični, izražavaju strah umesto besa…White Lies možda u stvari imaju potencijal da stvore neke od najvećih plesnih hitova u predstojećim godinama. Videćemo…", ocenjuje BBC.

Sandej tajms (Sundey Times) albumu daje četiri od pet zvezdica, iako primećuje da White Lies zvuče "malo previše kao Editors ili Joy Division".

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=LTh9IuSTOY0|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 White Lies – Death

 

"Nisu sve naše pesme o umiranju! Mislim čak da je priroda naše muzike uglavnom kontrast naspram stihova. Mislim da je dosta (naše) muzike skoro euforično i da "podiže", kaže pevač i gitarista Hari Mekvi (Harry McVeigh).

Za svega tri godine postojanja Mekvi, basista Čarls Kejv (Charles Cave) i bubnjar Džek Lorens-Braun (Jack Lawrence-Brown) imali su nastupe kakve drugi bendovi mogu samo sanjati!

Bili su u kultnoj muzičkoj emisiji "Later… with Jools Holland", svirali su na velikim festivalima "Oxegen", "T in the Park", "Glastonbury", "Isle of Wight", "Lollapalooza"…bili u popularnim američkim šou programima "Last Call with Carson Daly" i "Late Show with David Letterman"… kao predgrupa Kings of Leon na turneji po SAD i Coldplay-u u Britaniji…

Sada im kao predgrupi predstoji nastup na koncertu Mjuz (Muse) na londonskom Vembliju (Wembley) 11. septembra. I naravno, nikako ne manje važno – dolazak u Beograd!

 

 

 

Ogranizator:

Long Play