Home

VESTI

Vrooom u Beogradu i Novom Sadu

No Comments Koncerti

Koncerti grupe Vrooom u Beogradu i Novom SaduPet meseci nakon objavljivanja singla Cuts, grupa Vrooom nastavlja snimanje novog albuma u najnovijoj postavi: Tamara Kojić (glas), Vanja Vukotić (glas), Marko Grubić  (bas, sampler), Aljoša Varga (fretless bas), Nenad Knežević (harmonika, truba) i Branislav Potić (bubnjevi).  

U međuvremenu učestvovali su (i učestvuju) u muzičkoj drami Kosa Ateljea 212 gde dobro poznate kompozicije Galta Macdermota izvode uživo u aranžmanima Marka Grubića.

 

Radnja Kose u režiji Kokana Mladenovića smeštena je u sadašnjost, a bavi se protestom antiglobalista.

 

Predstavu je u prva tri meseca izvođenja videlo preko 10.000 gledalaca što je čini jednom od najuspešnijih u istoriji beogradskog pozorišta. U narednom periodu, Vrooom će sa Kosom nastupiti na otvaranju Sterijinog pozorja u Novom Sadu (26. maja), Sarajevu (05. juna), Banja Luci (08. juna) i u okviru festivala Budva grad teatar (09. jula).

Prvi koncert Vroooma u aktuelnoj postavi održaće se u Novom Sadu 22. maja (Route 66), a drugim će otvariti baštu KST-a u Beogradu 28. maja.  

Novi singl planiran je za septembar, a dugo očekivani album biće objavljen tokom jeseni ove godine, nakon čega sledi velika turneja.

 

 

Koncerti grupe Vrooom u Beogradu i Novom Sadu

Koncerti grupe Vrooom u Beogradu i Novom Sadu

 

Vrooom je od svog osnivanja, 1998. godine, objavio 4 albuma: Evolucija (2005), Live in Zürich (2001, snimljen uživo na pozorišnom festivalu Züercher Theater Spektakel u Cirihu, Švajcarska), Ventilacija (2000) i Torpedo Music (1999). Sva četiri izdanja naišla su na nepodeljeno odobravanje kritike, a singlovi sa ovih albuma našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji i regionu, kao i na raznim kompilacijskim izdanjima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Francuskoj.  

Predstavljajući svoju muziku, Vrooom je nastupao u gotovo svim evropskim zemljama na potezu od Francuske do Bugarske, svirajući u najrazličitijim koncertnim prostorima – od underground klubova, do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala.

Uz stalnu koncertnu aktivnost, članovi grupe Vrooom komponovali su muziku za preko 30 pozorišnih predstava izvodeći je u nekima od njih i uživo, kao i za mnoge igrane i dokumentarne filmove, velike “evente”, izložbe i performanse.

Dobitnici su brojnih priznanja među kojima se izdvajaju Davorin Popović i Grupa godine TV Metropolis.

Uskoro možete očekivati više informacija o novom albumu.
 
 

Zvanična internet strana –  www.myspace.com/httpwwwmyspacecomvrooom