Home

VESTI

Vlada Divljan gostuje u DFK

No Comments Koncerti

Vlada DivljanAko ste se uželeli ljubavnih klasika naše kultne grupe "Idoli", ali i dela i lika njihovog glavnog pokretača i autora brojnih hitova, Vladu Divljana, onda ne planirajte ništa u petak, 2. aprila, jer Demofest klub priprema veliki koncert "idola" mnogih generacija.

Banjaluka i DFK imaju čast da ugoste Divljana, a ako i vi želite da budete deo ovog spektakla, požurite sa kupovinom ulaznica, koje se mogu rezarvisati u DFK, ili kupiti na sam dan koncerta po cijeni od 20 KM.

 

Vladimir (Vlada) Divljan je rođen 10. maja 1958. godine u Beogradu. Krajem sedamdesetih godina bio je član džez-rok grupa "Merlin" i "Zvuk Ulice", a od 1980. do 1984. godine bio je predvodnik vokalno-instrumentalnog sastava "Idoli". Od 1985. godine krenuo je sa samostalnom karijerom, u okviru koje je nastavio sa pop-rok formom uporedo se baveći filmskom muzikom. Od avgusta 1991. do septembra 1997. godine živeo je u Australiji (Sidnej), nakon čega se vratio u Beograd. Od juna 1999. godine živi i radi u Beču.

Divljan je izdao četiri samostalna albuma i to "Tajni život A. P. Šandorova", "Odbrana i zaštita" i "Sve laži sveta", koji izlaze uživo kao Vlada Divljan Old Stars Bend, te album "Vlada Divljan prizents Di Tonzentrale".

Vlada Divljan 2. aprila u Bajnaluci
Vlada Divljan 2. aprila u Bajnaluci

Vlada je imao i brojne saradnje sa drugim muzičarima, radeći muziku za decu, a poznat je i po učešću i radu na fimskoj muzici i to na filmovima: "Šest dana juna", "Crni bombarder", "3 palme za 2 bitange i ribicu", "Donau, Duna, Dunaj, Dunav, Dunareau", "Sedam i po", te za fim koji je izašao prošle godine, a radi se o filmu "Čekaj me, ja sigurno neću doći".

Takođe, Vlada Divljan je i jedan od muzičara koji je učestvovao u stvaranju albuma "Kao da je bilo nekad"(posvećeno Milanu Mladenoviću), a obradio je pjesmu "Radostan dan".

U svakom slučaju, Banjalučane očekuje odlična zabava uz velikog romantičara srpske i jugoslovenske pop muzike.