Home

VESTI

Večeras nastavak “Demo Mastersa” DOB-u

No Comments Koncerti

Večeras nastavak "Demo Mastersa" DOB-uU nedelju, 22. decembra nastavlja se serijal koncerata DEMO MASTERS, u okviru kojeg Dom omladine Beograda i rodonačelnik ove manifestacije Vlada Janković Džet predstavljaju nove muzičke nade.

    

Publici će se predstaviti beogradski bendovi Real Edge (metal, hard kor), Quarterbuzz (fank rok) i Iznebuh (akustičari), pančevačko-beogradska postava Polaris (alt rok), rok bend Shuffle iz Aranđelovca i Peoplefox (alt rok) iz Kraljeva.
 

U revijalnom delu programa nastupiće stoner/progresiv rok bend Rikošet. Čine ga Miloš Bjelobrk (gitara i vokal), Vladimir Sovilj Sova (bas i vokal) i Nenad Matekalo Flux (bubanj i vokal). Nedavno su objavili albu pod nazivom „Deset dinara pažnje u srebru“ sa 9 numera.

 

Članovi žirija Demo Masters takmičenja su: Vladimir Janković Džet, predsednik žirija; Olga Kepčija, Radio Beograd 202; Stevan Gojkov, glavni i odgovorni urednik magazina „Bravo“; Galeb Nikačević, predstavnik Doma omladine Beograda; predstavnik portala Tajm Mašin Mjuzik; te ovonedeljni gostujući član žirija, Vladimir Krakov, iz grupe Presing.

Pored žirija i publike svoje glasove daće i bendovi koji nastupaju. Članovi bendova glasaju po principu 3-2-1 glas(a), ali ne mogu dati glas svom bendu.

Po odluci žirija u drugi krug prolaze dva, a po odluci publike jedan bend po večeri. Po završetku prve faze takmičenja, na osnovu snimaka nastupa bendova uživo, žiri će odabrati određeni broj bendova koji će dobiti novu šansu u baražu, za prolazak u drugi krug takmičenja.

Prijave za Demo Masters su još uvek otvorene, pa pozivamo mlade autorske i tribjut bendove i izvođače, svih rok i metal žanrova iz cele Srbije, da se prijave na [email protected] U prijavi je potrebno navesti naziv benda, mesto iz kojeg je bend, muzički žanr, kontakt telefon, kao i poslati audio snimak. Ukoliko bend nema audio snimak može poslati i video snimak nastupa uživo, bez obzira da li je sniman profesionalno ili mobilnim telefonom, amaterskom kamerom, fotoaparatom…

 

 

 Večeras nastavak "Demo Mastersa" DOB-u

Večeras nastavak "Demo Mastersa" DOB-u

 

 

Na prvom Demo masters koncertu, održanom 10. novembra u Domu omladine Beograda, dalje su po glasovima žirija prošli bendovi Salvation zero i Enormna blajsna, dok je publika najveći broj glasova dala bendu Kasirke i poslala ih u sledeći krug takmičenja. Na drugom koncertu, 17. novembra, još tri benda koja su se plasirala su se u dalje krugove takmičenja. Po glasovima žirija najbolji su bili Vrane kamene i Yox, dok je publika najviše glasova dala bendu Orest. Treće koncertne večeri Demo masters takmičenja, 4. decembra po odluci žirija dalje su se plasirali bendovi Convoy iz Šapca, koji svira rok-bluz, i crno-talasni Bulevar vodenih mozaika iz Beograda, dok je publika najviše glasova dala beogradskoj alt-rok grupi Crveni storno. Na četvrtom koncertu u serijalu Demo masters, 8. decembra po odluci žirija dva benda koja su prošla u dalje krugove takmičenja su Besne gliste i Regulator, dok je publika najviše glasova dala sastavu Case Remnant. Pobednici petog izdanja Demo masters takmičenja izabrani su 15. decembra: po odluci žirija najbolja su bila dva benda iz Beograda Front (pank rok) i Loud (metal stoner rok) iz Beograda, dok je favorit publike bio nu metal sastav Microwave iz Vršca.

 

Finale je predviđeno u maju, kad će biti poznati pobednici kojima slede nagrade.

Pobednici Demo Masters takmičenja, između ostalih nagrada, dobiće i ekskluzivnu priliku da sledećeg leta nastupe na Platou Milana Mladenovića, u okviru programa „Koncerti na zidiću“ Doma omladine Beograda. Takođe, medijski prijatelji ovog takmičenja – BRAVO magazin, Radio Beograd 202, dnevne novine 24 Sata, pobednicima će obezbediti adekvatnu medijsku promociju.

Predstavljamo vam mlade muzičare i otkrivamo nove talente! Dođite na DEMO MASTERS u Dom omladine Beograda i glasajte za svoje favorite – pošaljite omiljene bendove u veliko finale zakazano za maj 2014. godine!

DEMO MASTERS 6
Nedelja, 22. decembar 2013. u 20:00
DOB//Klub
Cena ulaznice: 100 dinara.